To je vreme povoljno za početak veze (koja ima šanse da pređe u brak), veridbe i sklapanje braka. Ova predivna Venera u Vagi je željna ljubavi, voli da voli i ima uzvišene ideale o ljubavi - i sve se to sada može ostvariti.

Venera u aspektu sa Saturnom donosi istrajnost u ostvarivanju želja.

U ljubavi utiče na stabilnost, posvećenost i odanost koja učvršćuje postojeće veze. Ako ste sami - prepoznaćete osobu koja bi mogla da bude u savršenom skladu sa vama i koja može da vam bude dobar partner u svemu; zato je ovo dobro vreme za ljubav!

Za one koji imaju podznak u Ovnu ovo vreme je povoljno za ulazak u brak ili vezu u kojoj se osobe uskalađuju i daju zavet odanosti koja potiče iskreno iz srca.

To je ona ljubav koju vreme ne uništava, nego se kroz vreme produbljuje, u njoj se oseća smisao ljubavi i življenja. Ako je podznak u Biku dobra je za poslovna partnerstva. Rakovima u podznaku je ovo povoljno vreme za proširenje porodice. Blizancima za podubljivanje ljubavne veze, veridbu...

Venera u znak Vage dolazi u pravo vreme da unese više ljubavi i željenog sklada (što smo dugo i priželjkivali). Lepota, šarm, takt, smisao za pravu meru... čini da odnosi postanu drugačiji, da ima više spremnosti da se uspostavi harmonija, da se usklde želje i strasti. Venera u Vagi je dobronamerna, miroljubiva, ali odlučna da ostvari svoje želje, a da pri tome isto tako ostvari i želje partnera.

Venera u Vagi je sada tu da nas nauči lekcijama vezanim za uslađivanje, saradnju i ljubavnu razmenu. Njoj je svrha zajedništvo, te dok u znaku koji se odnosi na brak i partnerstvo donosi jaku težnju da imamo nekog ko nam je blizak, ko je nama par, partner u ljubavi, a nekima odnosno onima okrenutim poslu (posebno sa podznakom u Biku) - poslovni partner, ili i ljubavni i poslovni zajedno (kod privatnika).

Težnja za lepotom stvara lepotu u ovom periodu.

Venera u Vagi donosi to da smo u stanju da stvaramo harmoniju u sebi i oko sebe. Ona je spremna da prihvati različitost, da shvatimo da je ona naša dopuna, nešto što nas može učiniti da se i mi osećamo ispunjenim ako prihvatimo drugu stranu, partnera, voljenu osobu ili prijatelja kao nekog ko je takav kakav je. Tada se stvara sklad.

U ovim jesenjim danima postojaće veća spremnost za mirno rešavanje problema u vezama. Obratite pažnju, u vašem okruženju će se pojaviti osoba koja je tu da vam da nešto više nego uobičajeno, kojoj je važno da se i vi, kao i ona osećate zadovoljni i ispunjeni ljubavlju.

Ona je tu da vam ispunjava želje, da vam da savet, jer ona ne samo da sada teži ljubavi i lepoti, već odiše i jednom unutrašnjom lepotom, iza koje stoji mudrost i taktičnost. I ne samo to, ona ume da nas učini radosnim, da nas zabavi. Omogućava da uživamo u druženju sa partnerom, da ga zasmejemo, ali i da podstakne u nama ljubav, lepotu i istinu.

Dok je Venera u Vagi povoljno je vreme i za izlaske!

Ovaj period, dok je Venera u Vagi sreća nam dolazi kroz odnose sa drugima. Ona deluje tako da budemo prilagodljiviji, skloniji ustupcima, lepim ponašanjem i finim gestovima, da pokazivanjem pažnje i ljubavi pridobijemo druge. Ona lepotom prožima svaki kontakt, unosi je u svaki gest, u ponašnje ili izgled.

Ona nas čini lepšim i poželjnijim, jer pojačava smisao za lepotu i pomaže u ulepšavanju (i u svim profesijama vezanim za ulapšavanje) i umetnosti.

Venera u Vagi ume izvrsno da deluje i na izazove i iskušenja, na situacije u kojima dolazi do remećenja sklada, mira i ljubavne harmonije, a biće povremeno i toga.

Oko 20. i 21. novembra Venera će biti u kvadratu sa Plutonom u Jarcu. To donosi pojačane strasti, napetost u odnosima. Lične želje su jake, kao i potreba za dokazivanjem, ali i ljubomora...

Dolazi do iskazivanja potrebe za ljubavnom moći, za kontrolisanjem partnera/ke ili dominacijom. To može da izazove ljutnju i da preti da nas uvuče u ljubavni konflikt.

Zato nastojte da se savladate, budite taktični više nego obično, ali odlučni u tome da budite svesni da je opasnost prisutna i da treba stišavati strasti, ako vam je stalo do voljene osobe. Odnosno, dobro je da jedan od partnera bude onaj koji stišava, gasi vatru, rasplamsale strasti.

To ovoga puta može da bude muškarac, ili onaj ko je pod uticajem Marsa jer će on ovih dana biti u Vagi u sekstilu sa Saturnom u Strelcu i neće mu nedostajati mogućnost kontrole, pravednosti i trezvenosti u postupcima, što će povoljno delovati na situaciju, vrlo smirujuće.

Vreme izazova, uzbuđenja, stiže nekoliko dana kasnije, kada će Venera biti u opoziciji sa Uranom u Ovnu.

Tada će Uran vući Veneru ka nečemu novom, izazovnom ili neizvesnom, što može remetiti mir u odnosima i izazvati nemir i napetost. Neočekivano može iskrsnuti nešto što vuče u rizik ili kratkotrajnu ljubavnu avanturu. Taj zanos može biti jak, izbaciti vas iz ravnoteže, ali i stvoriti mogućnost udaljavanja ili prekida nekog odnosa.

Taktičnost se gubi, različite su želje, a to remeti bliskost u vezi... Ako ste sami možete da uđete u vezi, ali znajte da ona (iako uzbudljiva i iznenadna) neće potrajati. Ako ste u vezi i stalo vam je do nje, ovakav rizik može da naruši vaš odnos...

Ovo je vreme kada će, ako je ljubav dovoljno jaka, doći do održavanje veze. Za neke će ovo biti vreme udaljavanja ili prekida veze, usled nepovoljnih okolnosti... Za druge biće vreme kada će morati da se nečega odreknu ili nešto da promene kako bi ljubav opstala.

Ovde su u pitanju dani oko 20. i 21. novembra kada može doći i do finansijskih promena, problema, većih preokreta. Treba biti oprezan izbegavati rizik na finansijskom planu ako vam je podznak u Devici, Vodoliji ili Ribama.

Dok je Venera u Vagi povoljno je vreme za izlaske, sastanke, okupljanja, pojavljivanje i prisustvo u javnosti biće često.

Voljenu osobu možete sada da upoznate u nekom društvu, na javnom mestu, koncertu, umetničkom dešavanju... Što ste više otvoreni za ljubav i sklad u odnosima - to će je u ovom periodu i biti, onoliko koliko ste u stanju svojim željama i ponašanjem da je privučete! Ne zaboravite da lepota, šarm, taktičnost i želja za usklađivanjem donose ljubav i vode ka partnerstvu, ujedinjenju u ljubavi.

Astrolog: Svetlana Milenković-Filipović ( izvor: lovesensa.rs)

Zapratite ELLE na Viberu i prvi dobijte sve insajderske informacije magazina ELLE >>>http: //www.viber.com/ellesrbija