31. decembar je na nepunih dve nedelje od nas, a tempo života sve je brži i brži, dok žurimo da štikliramo sve planirane stavke sa naših to-do lista kako bismo praznike dočekali u što relaksiranijem i mirnijem raspoloženju. Naravno, pre toga se pripremamo i za mnogobrojne praznične proslave, ali i za sam doček Nove 2024. godine. 

Jasno je da dress code treba biti u što razdraganijem i svečanijem stilu, te da su šljokice, perle, pliš, ali i koža i svila neki od ključnih smernica prema kojima ćemo se voditi pri kreiranju stylinga. Zbog toga smo u pomoć smo pozvali fashionFrancuskinje sa Instagrama koje su majstorice u osmišljavanju odevnih kombinacija. 

U nastavku pogledajte deset party outfita među kojima ćete pronaći inspiraciju za vaš praznični look.

Dolčevita + mini suknja + kratka bunda od veštačkog krzna

Crna boja dominira u svim elegantnim prilikama, ali jedna od naših omiljenih Francuskinja, trendseterka Camille Charriere napravila je tvist sa kratkim krznom u boji koji je podigao čitav look.

Bela haljina sa perjem + crne trendi salonke

Combo crne i bele boje uvek izgleda veoma pročišćeno i svedeno, te je dobar izbor i za novogodišnji outfit ukoliko želite da igrate na sigurno.

Crno odelo od pliša + torba od perlica + statement ogrlica

Pliš je sinonim za luksuz i glamur, te nas ne čudi da se u ponudi high street brendova mogu pronaći upravo ovakva statement odela. 

Asimetrična bluza + slim jeans

Nešto ležernija varijanta sasvim je prigodna za odlazak na večeru sa prijateljima ili manju novogodišnju proslavu. Trendi bluza daće svežinu čitavoj kombinaciji.

Bela majica + slip haljina

Francuskinje su poznate po svojoj opsesiji sa sliphaljinama, a jedan od cool načina i dalje je da ih ponesete sa običnom belom majicom koja će dati balans vašem looku.

Belo odelo + prozračni top

Ko kaže da belo nije dozvoljeno nositi zimi? Evocirajte glamur starog Holivuda kombinujuči statementodelo sa prozračnim topom od čipke.

Crna haljina

Ova lista ipak ne može da prođe bez crne haljine, bila ona mini, midi ili maxi dužine. Dopunite je sa omiljenim aksesoarima kako biste dali svoj lični pečat ovoj klasičnoj, a opet tako dobroj kombinaciji.

Bela bundica + oversized haljina + lakovane čizme

Naizgled ležeran, ali pomalo i ekstravagantan, ovo je pravi party look jedne OG Francuskinje.

Prozračna "naked" haljina

Popularnost nakedhaljine seže decenijama unazad (setimo se ikoničnih lookova Naomi Campbell, Kate Moss, a danas i Kendall Jenner). Za najhrabrije među vama, tamni veš je obavezan, a protivtežu ovoj izazovnoj haljini daće ležerne čizme do kolena.

Šljokičavi top + crne pantalone

Ponekad je samo jedan upečatljvi top dovoljan da bi se prenela festive poruka.

Zabranjeno preuzimanje dela ili čitavog teksta i/ili foto/videa, bez navođenja i linkovanja izvora i autora, a u skladu sa odredbama WMG uslova korišćenja i propisima Zakona o javnom informisanju i medijima.