Nakit je posebno omiljena kategorija modnih dodataka mnogima od nas. Dobro odabrani komadi mogu u ogromnoj meri osvežiti i podići i najklasičniji modni odabir. I dok smo za letnje outfite birali nakit u kojem su dominirale školjkice, kristali i motivi cveća, modni trendovi za jesen 2023. definitivno su se vratili na krupne komade nakita - široke metalne narukvice, impresivno prstenje ukrašeno kamenčićima u boji, upečatljive minđuše – jer veličina i dizajn su vodeći trend u nakitu u novoj sezoni.

Krupni vintage komadi

Ovaj trend je prisutan duže vreme, a jesen je savršeno doba da ga i implementiramo. Birajte krupne minđuše u zlatnoj boji, one s prizvukom vintage stila iz devedesetih baš kao i upečatljivo prstenje.

Recite da narukvicama

Podsećamo na predivnu kolekciju nakita brenda Saint Laurent, jer upravo ovaj stil narukvica ima važno mesto u jesenjim kolekcijima. Dizajner Anthony Vaccarello predlaže da ih nosite u paru, čak i preko dugih rukava.

Nakit kao modna slagalica

Ove sezone posebno dobrodošao je modni trend kombininovanja različitog nakita – slobodno spajajte krupne minđuše i tanje ogrlice, široke narukvice i upadljivo prstenje. Ali, držite se starinskog pravila, nosite nakit u jednoj boji, bez obzira na to koliko ste se usavršili u kombinovanju materijala, tekstura, motiva i boja.