Ako ste pre nekoliko meseci gledali modnu reviju modne kuće Miu Miu i njihovu koleciju za jesen/zimu 2023. godine, bilo je jasno da će helanke zauzeti svoje mesto u ormarima it devojaka.

Iako su svoje prime vreme doživele u osamdesetima i devedesetima, vratile su se i u ranim 2000-ima, a danas se nose na pomalo drugačiji način nego tada; prevladavaju neutralne nijanse, najčešće u crnoj boji, za razliku od nekadašnjih divljih printova i upadljivih nijansi.

profimedia-0763501138.jpg
CAMERA PRESS / Camerapress / Profimedia 

profimedia-0763501138.jpg
CAMERA PRESS / Camerapress / Profimedia 

Iako mnogima omraženi modni komad, helanke mogu izgledati itekako chic i elegantno, a mi vam donosimo neke od načina da to postignete.

Helanke + oversize sako

Kombinacija topa ili pulovera i oversized sakoa može da izgleda vrlo classy u kombinaciji s helankama, a dovoljno je prilagodljiva da može da podnese i ležerne patike, kao i salonke.

Helanke + čizme na petu

S obzirom na njihov uski dizajn, helanke su odlične za kombinovanje s visokim čizmama do ili preko kolena, a uz dodatak široke košulje ili dugačkog džempera, dobićete savršenu jesenju kombinaciju koja je udobna za nošenje i chic.

 Tajice + mokasinke

Svaki model mokasinki, koje će biti hit jeseni 2023. godine, odlično se slaže s helankama, a zbog jednostavnosti ova dva modna komada, možete se igrati s blejzerima, džemperima, košuljicama za efektniji izgled.