U sezoni pred nama s jednim ćete se pojmom često susretati. Radi se o reči ecru koja dolazi od francuske reči écru, a označava boju nebeljenog platna. Ovim pojmom se danas u modnom svetu opisuje paleta boja, od svetle boje nebeljenog lana do tamnijih nijansi.

U modnim trendovima ovaj se pojam uglavnom vezuje uz pantalone, pa tako na spomen pojma ecru pantalone govorimo o modelima svetlih, bež tonova kojima očito nećemo moći da odolimo u mesecima pred nama. Upravo ovaj tip farmerica rado nose modno osvešćene Francuskinje koje tako dobro znaju kako uskladiti klasične i trendi elemente stila u svakoj sezoni.

Francuskinje su verne modelu farmerice ravnih nogavica. I dok su donedavno u fokusu uglavnom bile vintage Levi 501s srednjeplave boje, sada su to farmerice u ecru nijansama. Razlog? Svetli jeans se nametnuo kao obavezni element u jesenjem garderoberu svake devojke inspirisane francuskim stilom.

A kako nositi farmerice u trendi boji? U kombinaciji s ostalim basic elementima: trendi košuljama, blejzerima, belim majicama, prugastim džemperima, te naravno uz trendi modele obuće.