U poslednje vreme trend posedovanja dizajnerske torbe nezaobilazna je tema, i čini se da nema luksuznog brenda koji stalno i vrlo promišljeno ne ulaže u ovu nišu.

Poznato je kako određene luksuzne modne kuće rasprodaju gotovo svaku torbu koju izdaju, što neke od modela svrstava u kategoriju najpoželjnijih. Jedan od razloga sve snažnijeg rasta tržišta luksuznih torbica, pri čemu sve veći deo kolača uzima i tržište vintage odnosno secondhand luksuznih predmeta, zasigurno je rastuća potrošačka moć generacije Z koja kupovinu luksuznih torbi smatra i odličnom investicijom.

Zato je posebno zanimljivo videti kako pojedini brendovi i modeli torbi privlače sve više pažnje na velikom globalnom tržištu luksuza, a posebno je velika popularnost kategorije odnosno trenda "tihog luksuza".

U toj kategoriji posebno se ističe brend "The Row" i "Half Moon" model torbice. Kreiran kako bi se uklopio u toliko poželjnu estetiku elegantnih silueta, ovaj model se opisuje kao onaj koji svojom formom savršeno pristaje na vašem ramenu.

Status luksuznog predmeta potvrđuje i materijal od kojeg je torba izrađena - vrhunska koža izvana ali i iznutra, a sve bez vidljivih logo oznaka.

Torba je oličenje definicije brenda The Row koji su 2006. pokrenule slavne sestre Mary-Kate i Ashley Olsen, a koja se temelji na vrhunskom kvalitetu i prigušenoj estetici, modelima minimalističke garderobe koju obožavaju brojne slavne it devojke poput Kendall Jenner, Hailey Bieber, Zoë Kravitz, Sofia Richie, Jennifer Lawrence i Rosie Huntington-Whiteley...

Tako je i model torbe Half Moon, predstavljen u kolekciji za jesen 2014., postao statusni simbol koji se na tržištu luksuzne secondhand robe prodaje po ceni većoj od originalne a koja se zavisno od boje kreće između 1250 do 1600 evra. Investicijom u ovaj kolekcionarski komad vi ne samo da kupujete kvalitetan i dugotrajan komad luksuza vi postajete i deo zajednice koja sve zna o pojmu luksuza te tihog luksuza, a u tu ulaznici mnogi su spremni da investiraju.

Izvor: luxurysociety.hr