Nakon što je dobila pečat odobrenja slavnih IT devojaka poput Belle Hadid i Hailey Bieber, Prada mokasine nekoliko su puta bile rasprodate, a nose ih svi - od modnih urednica do influenserki i supermodela. Iako se radi o izrazito popularnoj obući, ove cipele su definitivno zaslužile svoje mesto u modnoj kući slavnih, i to s razlogom.

Pitate se zašto svi paradiraju u svom modelu mokasina s debelim đonom? Kožna obuća s Prada logotipom i zaobljenim vrhom uglađena je verzija chunky čizama koje su veliki trend poslednjih sezona, a pritom nas podseća na prve dane škole kada polako iz ormara vadimo camel kapute, debele pulovere i šalove.

Iako Prada nije jedina koja je u ponudu pustila glomazne mokasine, njen ikonični logotip dodao je x faktor onima koji vole da njihova modna investicija odiše luksuzom.

Dosad smo videli mnoštvo eklektičnih kombinacija s ovim mokasinama. Hailey Bieber ih je uparila s belim čarapamai oversize sakoom, dok je Bella Hadid snimljena sa širokim farmerkama i vintage kožnim prslukom.

profimedia-0568048405.jpg
BACKGRID / Backgrid USA / Profimedia 

Privlačnost Prada mokasina očigledno leži u tome što se ovaj model cipela može nositi na milion načina, a da pri tom izgledate casual i elegantno istovremeno.