Da li i vi neretko imate osećaj da se modni trendovi menjaju neverovatnom brzinom i da ste stalno u grču da za njima ne kaskate? Ipak, iako ne želimo da izgledamo staromodno, udobnost kao najvažniji faktor koji cipela mora posedovati ne odbacujemo tako lako.

Komforne ravne cipele su sve što nam je potrebno kada je u pitanju obuća, a naročito ona u kojoj planiramo da provedemo veći deo dana za ispunjavanje dnevnih obaveza.

Pa tako, bilo da ste minimalista ili maksimalista u duši, ne birnite jer ovog leta na scenu stupaju modeli ravnih cipela koji se lako uklapaju uz svačiji modni stil.

Iako su se mnogi već uželeli cipela na štiklu, kao i prilika za doterivanje, ako ste i vi zaljubljenica u super udobnu ravnu obuću, onda će vas sigurno zanimati koje modele ove sezone treba imati u ormanu.

Evo kojih pet in i out trendova ovoga leta:

1. In su chunky sandale, a out modeli s isprepletenim kaišićima

Chunky sandale s platformom ili bez i velikim kaišićima izuzetno su udobni, a izgledaju vrlo efektno ukoliko ih spojite s farmerkama, dugim haljinama, mini suknjama... Ovaj model je sada potpuno istisnuo tzv sandale za pecanje, koje se odlikuju isprepletenim kožnim kaiševima.

2. In su retro patike, a out 'ružne' patike

Ljubitelji klasičnih patika imaju razloga za radovanje jer je 'ružnim' patikama odzvonilo. Retro stil patika od brušene ili glatke kože, poput onih s rukometnih terena, ponovno su među najtraženijima, a nećete pogrešiti ako se npr. odlučite za model s bež đonom poput popularnog Adidasovog modela Gazele. Kombinujte ih s dugim cvetnim haljinama ili širokim pantalonama.

3. In su baletanke, a out cipele 'Mary-Jane' stila

Baletanke su se vratile u velikom stilu, a osim što su vrlo udobne, svakoj kombinaciji daju elegantan vibe jer na najbolji način ističe gracioznost i funkcionalnost. Među najpopularnijim modelima je onaj s potpisom Chanela, a slični modeli preplavili su radnje ove sezone. Nosite ih s farmerkama ravnih nogavica.

4. In su zatvorene natikače, a out natikače sa šiljastim vrhom

Zatvorene natikače koje svojim izgledom podsećaju na klompe su ove sezone itekako poželjne i za izlaske. Spojite ih sa sakoima, haljinama od pletiva, lepršavim pantalonama... Za razliku od njih, natikače sa šiljastim vrhom odložite na neko vreme na dno ormara.

5. In su japanke, a out natikače s jednim pvc kaišem

Zahvaljujući poznatom brendu The Row, japanke s platformom su već bile popularne u proleće i leto 2021. godine, a taj trend se izgleda nastavlja i u ovoj godini. Kao i prošle godine, ravni modeli dolaze u crnoj, smeđoj i beloj boji. Reč je o efektnoj, ali vrlo praktičnoj obući! Prilikom kupovine pripazite pronađite modele sa mekom kožom ili spužvastim materijalom presvučenim kožom kako ne biste završili sa žuljevima i ranama.