Jedan dug i mukotrpan proces, prepun pokušaja, dobrih i loših, promišljenih i "na prvu loptu", intimnih i filozofskih... priveden je kraju i Ana Ćurčin predstavlja javnosti svoj prvi studijski album "Sketches of Belonging". 

"Ana je samosvojna pojava zato što jednostavno tako mora, jer oko nje nema nikakvog čvrstog uporišta tamo gde živi, kao u praznim pejzažima video spotova koji je prate, bez obzira da li su u pitanju gradske ili prave pustinje, dnevne ili noćne. U njenim tekstovima i složenim aranžmanima najvažnije stvari se dešavaju u sudaru sa prazninom, neizvesnošću, negde gde je čovek sam sa duhovima onog što bi mogao da bude," smatra Dragan Ambrozić, muzički promoter, novinar i urednik programa Doma omladine Beograda.

"Anin nesvakidašnji glas krije sve te vrtloge prošlosti i nepoznanice budućnosti, ali i neobičnu zrelost i sigurnost u sopstveni muzički talenat. I to je ono što pleni u njenim pesmama, taj šizofreni spoj stalnog preispitivanja i hrabrosti da se vizija istera do kraja. Krhka, samopregorna, uvek znatiželjna i povremeno nepotrebno zabrinuta da neće biti shvaćena (dovoljno) ozbiljno u ovom okrutnom svetu (muškaraca). Moja omiljena cmizdrava feministkinja!" napisala je poslednja muzička urednica radija Studio B Svetlana Đolović.

Ana je autorka i kompozitorka svih pesama na "Sketches Of Belonging", a na snimanju su učestvovali muzičari iz njenog benda – Goran Antović, Marko Cvetković, Goran Grubišić i Blagoje Nedeljković. Pesme je miksovao Marko Milatović, a producent je klavijaturista benda Goran Antović. Kao specijalni gost na pesmama “Remain Calm” i ”Anxiety” pojavljuje se lider Rebel Star i gitarista Milan Glavaški. Za dizajn omota pobrinuo se kreativni tandem Teyosh.

"Godinama smo je slušali na raznim mestima, od KC "Grad" do Doma omladine, a sada konačno možemo da se radujemo njenom prvom albumu, melanholičnom autobiografskom soundtrack-u koji kao neki intimni putopis prolazi predelima unutrašnjih borbi kroz koje smo svi nekada prolazili, koji nas neminovno vraća na mesta koja smo mislili da smo zaboravili," reči su dramske spisateljice Maja Pelević.

Na albumu se nalazi 13 pesama, a kao bonusi dodati su prethodni singlovi “I Can’t” i “Cut Loose”. Prvi singl sa albuma, koji je objavljen i kao video je pesma “Remain Calm”.

"Iako se navodno radi o skicama pripadnosti, za mene su ove pjesme sve samo ne skicozne, ja ih čujem kao snažan autorski glas koji stvara krajolike u kojima je ponekad bolno, ali ipak uvijek lijepo, provoditi vrijeme. Iz pjesme u pjesmu Ana pažljivo plete jedan intiman svijet u kojemu kao da su sve riječi prošaptane, a sve emocije prevedene u neke mekane glazbene melodije," ovako "Sketches of Belonging" doživljava dramska spisateljica i scenaristkinja Jasna Žmak.

Album “Sketches of Belonging” je dostupan na bandcamp stranicama Ane Ćurčin i izdavača Pop Depresije, kao i na svim ostalim digitalnim platformama (Deezer, iTunes, Google play, Spotify...). Fizičko izdanje albuma na CD-u (objavljeno u saradnji sa Odličnim Hrčkom) u prodaji je od druge polovine januara.

Sara Renar je zagrebačka kantautorka koja na sličan način kao Ana Ćurčin nezadrživo osvaja novu publiku, okuplja fantastičnu ekipu kvalitetnih muzičara, svira svuda gde je pozovu i konstanto se menja u potrazi za savršenom pesmom i atmosferom. Pesme je počela da piše 2008. godine, prvi singl "Trebam te" objavila je tri godine kasnije, a prvi album "Djeca" (2013) nominovan je za najbolji debitantski album, a sledećim izdanjem - "Jesen" (2014) Sara je potvrdila status jedne od najprogresivnijih hrvatskih muzičarki. Sara Renar je mlada, talentovana i lepa i njeni solo koncerti su pravi mali dragulj koji svetli u bilo kom prostoru.

Karte mogu da se kupe po specijalnoj promo ceni od 400 dinara u kafeu Zaokret (Cetinjska 15a), Monsun BAR-u (posle 17h) i u kafeu Drvo Javorovo (Knjeginje Zorke 3) do 22. januara. Od 22. januara cena karte u pretprodaji je 500 dinara, a moći će da se kupi i na svim prodajnim mestima Gigstix-a.

Zapratite ELLE na Viberu i prvi dobijte sve insajderske informacije magazina ELLE >>>http: //www.viber.com/ellesrbija