10 stilskih lekcija jednog od najpoznatijih dizajnera današnjice - Marca Jacobsa

Foto: Profimedia

Marc Jacobs je jedan od najuticajnijih ljudi modne industrije današnjice i čovek čije je ime postalo sinonim za Njujoršku urbanu scenu. Budući da je reč o kreativnom genijalcu, u nastavku vam donosimo deset zlata vrednih saveta koje smo naučili od ovog dizajnerskog virtuoza…

Jacobs je svoju karijeru počeo da stvara u avangardnoj prodavnici s odećom u Njujorku 1978. godine kada je imao samo 15 godina.

Nije trebalo dugo da mladi vizionar počne da izražava svoje kreativne sposobnosti pa je tako ubrzo počeo da prodaje džempere koje je sam izrađivao.

Već 1980-ih osniva prvu kompaniju "Jacobs Duffy Designs", a 1986. godine svetu predstavlja prvu kolekciju pod imenom Marc Jacobs. Svojom nesvakidašnjom vizijom ženstvenosti i potpuno buntovnim shvatanjem mode osvojio srca modnih kritičara i nastavio da niže velike uspehe. 

Svojim talentom i mukotrpnim radom mladi dizajner izgradio je popriličan status i otvorio vrata novim poslovnim prilikama. Već 1997. godine imenovan je novim kreativnim direktorom prestižne pariške modne kuće "Louis Vuitton" koju je svojim kreativnim vođstvom probudio mladalački duh i dodatno približio brend novoj publici i njihovim zahtevima.

Nastavak teksta pročitajte OVDE.


Bonus video
KOMENTARI
Inicijalizacija u toku...


Magazin