Taman kada smo pomislili da su trenerke u kombinacija sa štiklama ili svilene haljine sa oversize perjanim jaknama i krznenim papučama osvojile svaku poru današnje mode i većinu dama okrenule tom užasnom hibridu mode, odvojivši ih od ladylook-a, dve kraljice su zajedničkim snagama pokazale da ipak nije baš tako!

Negovanje uniseks izgleda, šetanje prenaglašenih krojeva gde izgledamo kao da smo progutale ogromnu kocku može da se zaustavi na tren i duboko pokloni duplom vikend izdanju u režiji dve savršene dame!

Naime, jordanska kraljica Rania i holandska kraljica Maxima prilikom posete muzeju Gemeentemuseumu u Hagu objasnile su šta velikim slovima znači biti DAMA i odevati se u skladu s tim. 

Podsetimo se, dve žene su nam već demonstrirale sjajnu usklađenost odmah na startu zvanične posete jordanskog kraljevskog para Holandiji - Holandska kraljica Maxima i Rania od Jordana uskladile svoje kombinacije na fenomenalan način

Ipak, ako je tadašnji stilski izbor bio za desetku, ovaj je nadmašio i taj i sva njihova pojedinačna do tada! 

Prilikom dolaska u muzej, vešti paparaci su ih uslikali ispred muzeja. Ljupke kraljice pozirale su u ambijentu koji je sve podsetio na set neke BBC period drama serije, koja u fokus stavlja radnju na početak 20. veka. 

Na sledećoj strani pogledajte kako su izgledala kraljice Rania i Maxima: 

PageBreak

Poštovanje kulturnoj insituciji kraljice su izrazile prelepim kombinacijama visoke elegancije i instančane sofisticiranosti.

Jordanska kraljica je izabrala dugi, svetloplavi, Salvatore Ferragamo kaput sa dvorednim kopčanjem. Efektan kreatorski komad od kašmira, Rania je upotunila belom svilenom maramom koju je stavila oko vrata, dok je u ruci držla Fendi torbu.

Svoj veličanstveni, poznozimski look lepa brineta je finiširala plišanim salonkama sivkaste nijanse. U njenoj kombinaciji nema pretencioznosti ili eksperimentisanja, već samo stilske tačnosti ostvarene efektnim komadima.  

Njena prijateljica plave krvi opredelila se za nesvakidašnji ogrtač sa prorezom za ruke u boji karamel nijanse, i kaišem koji u isto vreme daju notu ženstvenosti, a pri tome ne narušava formu. Prelepa Maxima je uskladila kašmirski komad sa braon salonkama i rukavicama u istoj boji dok je asimetričnim šeširom oboda u vis, finiširala svoj do perfekcije zamišljem izgled. 

Kada ih pogledamo ovako zajedno, možemo odmah da uočimo par modnih normativa kojih se pridržavaju dame od instančanog ukusa u svakom pogledu!

Njihov pristup modi bazira se na negovanju ženstvenih kombinacija, nežnog stila i podsećanja da za moćan izgled primarno sve dame bi trebalo da se oslone na suptilne, ladylike krojeve, umerenost i po vrh svega eleganciju koja nikada neće izaći iz mode. 

Zapratite ELLE na Instagramu i prvi dobijte sve insajderske informacije magazina ELLE >>>https://www.instagram.com/elleserbia/