Osam saveta Carine Roitfeld za pronalaženje savršenog stila

# Ne bacajte odeću - prekrojite je 

Možda sami niste dovoljno spretni za to, ali zato uvek možete iskoristiti usluge krojačice. Prekrajanjem staroj odeći možete udahnuti novi život, iz duge haljine napraviti kratku, promeniti izgled svoje suknje, prilagoditi dužinu pantalona svojoj visini… Carine posebno voli da prekraja odeću komercijalnih modnih brendova koja zbog masovne proizvodnje često ne pristaje našoj figuri i tvrdi da zbog toga ti komadi mogu izgledati skuplje. 

- Sve moram da promenim. Nikada nisam zadovoljna. Ili je predugačko, ili prekratko, preširoko ili preusko, rekla je.

# Budite svesni svog tela i figure

Moj stil je vrlo jednostavan i vrlo specifičan. Sve se svodi na proporcije i siluetu. Provela sam mnogo godina kupujući odeću koju sam zatim menjala jer mi nikada nije pristajala onako kako sam ja to htela. Kada poznajete svoj oblik tela, onda znate kako da se obučete. Sada znam šta mi pristaje, kaže Karin. Uvek uzmite u obzir proporcije svog tela prilikom kupovini odeće. Na primer, široke pantalone možda jesu trendi, ali niskim ženama ne laskaju, pa onda i ne morate da trošite novac na njih, nego bolje odaberite model pantalona koji je stvoren za vas.

# Miksujte ženske i muške odevne komade 

Ukradite kožnu jaknu iz ormara svog partnera i spojite je sa svilenom košuljom. Isto tako, iz muškog ormana možete da pozajmite klasičnu košulju i kombinujete je sa svojim omiljenim sakoom i pantalonama. Kada prestanemo da se opterećujemo podelom odeće na žensku i mušku, otvara se prostor za zanimljive modne igre.

# Kada ne znate šta da obučete, vratite se odeći u kojoj se osećate udobno

Ni ja nisam imuna na otvaranje ormana uz reči: "Bože, nemam ništa da obučem danas!" To se svima dešava. Onda izvučete svu svoju odeću napolje, pa se posle vratite ono što vam sigurno pristaje. To su uvek isti džemperi, isti kaput u kojem izgledate dobro. Treba vam nešto u čemu će vam biti udobno, posebno ako se osećate umorno i loše, smatra Karin.

# Nikada ne rizikujte sa skupim odevnim komadima 

Bolje riskirajte sa jeftinijom trendi odećom, a kada su u pitanju skupi odevni komadi, priuštite sebi klasiku sa kojom igrate na sigurno i koju ćete uvek nositi. Kako kaže Rojtfeld, u redu je flertovati sa trendovima, ali ako često kupujete odeću koju kasnije nikada ne nosite, onda se ne isplati riskirati sa skupim komadima.

Izvor: Zadovoljna

Zapratite ELLE na Instagramu i prvi dobijte sve insajderske informacije magazina ELLE >>> https://www.instagram.com/elleserbia/

‹ Prethodna 2 / 2 

Bonus video
KOMENTARI
Inicijalizacija u toku...