Street style scena iz godine u godinu biva sve uticajnija, veća, dok u moru dama koje se svojski trude da budu primećene često primetimo neka nova lica koja pretenduju da postanu nove street style zvezde. Međutim, iako se svake godine zaljubimo u neku novu damu (ove godine naš crush je bio rezervisan za Gildu Ambrosio i Leylu Yavari) neke cure još uvek vladaju street style scenom i nemaju nameru da abdiciraju u korist novih, mlađih trendseterki.

Jedna od njih je prelepa, nežna Dankinja - Pernille Teisbaek koja se krije iza bloga Look de Pernille. Ova sofisticirana normcore zvezda za koju smo prvo čuli sa ulica Kopenhagena koji važi za najfashion prestonicu Severa, obožava nalik Oliviji Palermo da kombinuje skupocene Celine i Altuzarra krpice sa onim iz H&M-a ili omiljenog joj high street brenda Ganni.

Ono što je sigurno je da je Pernille majstor u domenu zimske, slojevite mode! Što nije ništa čudno s obzirom da dolazi s podneblja gde su skoro tokom cele godine niske temperature koje jedino i mogu da se prebrode sa slojevitom, debelom odećom.

Među njene omiljene komade spadaju rolke, bomber jakne, mommy jeans i oksfordice, kao i svi oversize, cozy džemperi.

Monohromatski

U sferi monohromatskih izdanja Pernille je veliki fan parole - 50 nijansi sive! Devojka koja nije preterani fan ni bele, pa ni crne boje često bira all grey kombinacije koje tek osveži sa nekim plavim, teget detaljem.

Jedan od zimskih outfita koji morate po njoj da prošetate ove sezone se bazira na vunenoj rolci koju možete da nosite preko klasične košulje, tunika haljine, ovalnog ili V izreza. Detalj poput šlica sa strane džempera ili nošenja sa nabranim rukavima obezbediće vam nonšalanciju. Preko njega možete da odenete kaput u nekoj drugoj sivoj boji ili kardigan sa vertikalnim, diskretnim prugama.     

Akcenat na teksturi

Ukoliko želite da se igrate sa teksturom, to ćete ove zime najbolje postići ako kombinujete kožu sa vunom i pamukom. U ovoj kombinaciji Pernille se poigrala sa belom, običnom rolkom preko koje je obukla crni, vuneni kraći džemper na kopčanje nalik nekoj sportskoj jaknici dok je dole obukla kožne, crne kulote. Kratke čizmice od pitona su na savršen način zaokružile kompletan sleek look.

Lagan za veče

Pletivo baš i nije seksi i zavodljivo za veče ali šta da radite ako je napolju debeli minus? Treba biti kreativan pa posegnuti za džemperom koji je opšiven šljokicama i štrasom i sjaji se kao disko kugla! Njega možete da iskombunujete sa nekim statement jeansom i lakovanim sandalama, kao i chic torbicom. Sandale i hulahopke su sjajna kombinacija za zimu ukoliko ne želite da se odvojite od svojih omiljenih sandalica sa otvorenim prstima. 

S mrvicom boje

Kombinovanje raznih boja i printa može da bude pravi izazov za sve dame, pa i one koje važe za ikone stila! Jer, niko ne želi da izgleda kao božićno drvce zar ne? Treba pronaći balans, a on se ćesto postiže uz pomoć jedne boje. Pernille se ovoga puta opredelila za crvenu boju kojom je akcentovala i osvežila svoje jednostavno jeans - black izdanje. Crvene salonke i duks koji je virio ispod crnog beljzera su bili prava doza boje za ovu dnevnu, ležernu kombinaciju.

Zapratite ELLE na Viberu i prvi dobijte sve insajderske informacije magazina ELLE >>>http: //www.viber.com/ellesrbija