Povratak sedamdesetih je usrećio veliki broj dama, pogotovo one koje su tragale za malo većom i boljom ponudom zvoncara na tržištu.

Velikom broju dama je takođe dokazao da i kilote mogu da budu najelegantniji model pantalona za leto, kao i da rese nisu kič detalj koji će svi oko vas negativno da prokomentarišu.

(Povratak sedamdesetih: 4 stila koja dominiraju)

Međutim, to ne znači da sve dame znaju kako i na koji način da nose sedamdesete ove sezone. Čak i pored svih naših saveta i predloga how to. Ali verujte nam kada kažemo: ni mi nemamo magičnu formulu već sledimo neki naš vajb, naš osećaj.

(Vodič kroz modu 70-ih: Upoznajte ljude koji su obeležili slavnu dekadu)

Ukoliko vam je ipak potreban neki konkretni primer, možete da se ugledate na Karlie Kloss. Ova američka manekenka je pre nekoliko dana snimala editorijal pozirajući upravo u savršenim outfitima, baziranim na ključnim komadima sezone: resama, zvoncarama, kilotama.

I evo čemu je mogla Karlie da vas nauči:

RESE: Ukoliko želite da nosite rese ove sezone birajte midi suknje ili kratke jaknice od prevrnute kože u neutralnim zagastitim nijansama camel boje i maslinastozelene. Ili ako vam je i to previše resa, onda postoji jednostavno rešenje: torba sa dugačkim kaišem na rame (opet u toploj nijansi karamel boje).

ZVONCARE: Ukoliko ste jedva dočekali da nosite zvoncare, onda birajte tamniji teksas i što duže nogavice. Zvoncare nosite uz platforme i svilenkaste bluze u etno desenu ili monohromatskoj paleti, bez rukava ili sa dugačkim, puf rukavima.

KILOTE: Ne morate da nosite neke šarene ili neobične teksture. Klasične crne od neke mešavine viskoze i pamuka će osvežene belom bluzom i elegantnim sandalama, kao i jaknicom od prevrnute kože učiniti da izgledate toliko moćno i bossy da će vas zagarantovano svi primetiti.  

(Jane Birkin: Žena koja je nadahnula sve glavne dizajnere ove sezone)

Da li vam je sada lakše? Uvereni smo da jeste.