Da li osećate?

Bunt u vazduhu, zvoncare na ulici, feminizam na usnama, šiške a la Jane Birkin susreću vas na svakom koraku. Prolećno buđenje ove sezone započinje uz zvuke Janis Joplin i Marianne Faithfull. Komadi od prevrnute kože najednom su postali najtraženiji, a kragne su toliko špicaste da morate zaštititi oči.

Ali, dizajneri su se potrudili da stvari ne izgledaju kao da ste ih izvukli sa bakinog tavana: sve ima moderan, kul vajb i jedva čekate da nabacite psihodelične printove, obujete rimljanke i izađete na ulicu. Sa druge strane, ako ste digitalna devojka i treba vam savršen selfie, a ne znate šta da radite, odgovor je u istraživanju.

Anita Pallenberg, Joni Mitchell i Bianca Jagger su na vrhu liste. Gledajte filmove kao što su Hair, 9 to 5, Taxi driver. Zatim, uz novi retro stil, neka ovo proleće bude početak vaše ere vodolije.

Tri polazne tačke

Krenimo od glave: sve je u neobaveznom izgledu! Šiške i izlomljena kosa. Zvoncare su obavezne, a ne zaboravite ni platforme kako vam se pantalone ne bi vukle po podu. Jeste sve zapamtili?

Odaberite svoju grupu

Istražite svoj karakter i omiljene ključne komade, a onda se priključite jednoj od najvažnijih klika.

Boho devojke

Lepršavo, opušteno, sa puno krzna, kićanki i torbi sa resama. Vaša inspiracija: Sienna Miller i Jane Birkin.

Glam rok dive

Poenta je da su vaše mini haljine sve, samo ne nevine. Vaša inspiracija: Debbie Harry, Marianne Faithfull.

Čarlijevi anđeli  

Pomešajte radnu odeću sa puno seksepila i spremni ste za izlazak. Vaša inspiracija: Farrah Fawcett, Solange Knowles.

Deca cveća

Ubacite printove, dodajte ešarpe, puno nakita i na pravom ste putu. Vaša inspiracija: Janis Joplin, Stevie Nicks, Kate Moss.

Priredio: Nenad Janjatović