Zašto gomilamo stvari?

foto: Dragana Paramentić

Ako gajite neobjašnjivu ljubav prema nekom komadu garderobe, niste jedini. Elle redakcija otkriva vam svoje (ne baš tako) tajne opsesije!

Nenad Janjatović, modni urednik

Moja kupovina istog komada iznova, i iznova, i iznova ima objašnjenje emotivne prirode, a ono se zove- ljubav.

Da, ja svoje patike volim (ne pitajte me koje su mi najdraže, to je kao da tražite da biram koje dete više volim), dao sam im i poseban hashtag na instagramu #mybabies,  i svaki par ima određenu priču.

Ona je najčešće vezana za grad u kom sam ih kupio, tako da se svaki put kada ih obujem pokrenu određeni emocionalni okidači. Prilično kul, zar ne?

Jelena Karakaš, urednica tema

Žene i cipele? Ima li to uopšte smisla objašnjavati tu tajnu vezu? One su moje najbolje prijateljice. I kad mi nije dan. I kad mi ništa ne ide. I kad preteram sa eklerima sa pistaćima, one i dalje savršeno pristaju.

Štikla čini da izgledam bolje... Više. Autoritativnije! Oštar špic čini da zglob deluje uže. Instant seksepil u 24,7 centimetra. Lak premaz poželjan, jarka boja skoro pa neophodna.

Kad ovako postavimo stvari, moja kolekcija salonki u špic deluje potpuno praktično i razumno. Zapravo, kad bolje razmislim... Definitivno mi treba novi par!

Branislava Kostić, beauty urednica

Dopadanje = ljubav = opsesija. 

I sama sam osoba kontrasta, pa mi je valjda takva i garderoba. Ne osećam se dobro kada nosim garderobu u boji. Kada bih mogla da biram, stalno bih nosila belo, ali pošto bi mi tada kao životni sponzor bio potreban Vanish, ostaje jedino crna. A nju ću da prestanem da nosim kada „izmisle neku tamniju boju”. 

Milan Đačić, modni novinar i stilista 

U nekom trenutku prestao sam da ih brojim. Bele majice za mene su isto što i mačke za usamljenu udovicu. Skoro sve su iste, kratih rukava i bez printa. Uopšte nije šala da su ljudi iz moje okoline u jednom trenutku počeli da sumnjaju da se uopšte i presvlačim. Od posla, preko popodnevnog ručka, do noćnog izlaska.

Za mene je to stvar stava i doslednosti samom sebi. Važno je u odevanju imati manire i eleganciju koja nema veze sa trendovima. Izazov je nositi jedan takav basic komad godinama, a da ta „izvedba“ bude uvek drugačija.

Jasmina Lazić, urednica (rubrika)

„Neka cveta hiljadu cvetova“, rekao je svojevremeno Mao Ce Tung. A ja kažem: „Neka cveta hiljadu desena!“ Pruge, papagaji, geometrijski, pravilni i nepravilni oblici, prirodne i natprirodne pojave – nema veze. Važno je da je šareno, ali sa obaveznim vintage momentom – something borrowed (od mame) i mnooogo something new. I tako u nedogled…

Manda Javorina, modni novinar i stilista

Svaki put ista priča... Iz kupovine, planirane ili ne, vraćam se sa još jednom Njom. Da, nađe se tu i još  ponešto, ali uvek i jedno svilenkasto parče tkanine, obično ravno krojeno, često sa dugmićima i džepovima napred... Njeno veličanstvo bluza. U njoj sam srećna, u njoj sam ja – ja. Crne ili bele, jednobojne ili šarene, volim ih sve!

Priredili: Nenad Janjatović i Manda Javorina


KOMENTARI
Inicijalizacija u toku...


Magazin