Iako je pitanje stila lična stvar, odnosno lični doživljaj, ne možemo da osporimo činjenicu da mali broj ljudi na svetu ima tako jedinstven i upečatljiv stil kao Miroslava Duma, ruska trendseterka koja stoji i iza sve popularnije platforme Buro 24/7.

Street style diva i jedna od muza najpoznatijih dizajnera današnjice na savršen način kombinuje avangardu, sa ženstvenim, sofisticiranim krojevima, igrajući se smelo i sa ornamentikom.

Da bismo vam bliže približili Mirin osećaj za stil, analizirali smo malo detaljnije njene odevne kombinacije pokušavši da izdvojimo nekoliko glavnih pravila kojih se pridržava Duma.

Ovo je 8 lekcija o stilu kojima nas je naučila trendi Ruskinja:

# Elegantne, crne sandale idu apsolutno uz SVE!

Duma dokazuje iz autfita u autfit da ne postoji elegantniji model cipela od klasičnih sandala sa kaišićima, u crnoj boji. Upravo ovaj model, Duma nosi bukvalno uz sve. Od animal print kaputa, preko skinny jeansa, do uzanih haljina koje prate liniju tela.

8 lekcija o stilu koje smo naučili od Miroslave Dume

# Atraktivan kaput neobične teksture i boje, ležerno prebačen preko ramena UVEK izgleda chic!

Kada nemate dovoljno vremena, a fali vam “taj” detalj kojim ćete nadograditi kompletan look, ovaj Mirin stilski momenat bi mogao da bude vaš spas. Bilo da ležerno prebacite džemper ili jaknu, ili kaput, blejzer, izgledaćete više nego stajliš.

8 lekcija o stilu koje smo naučili od Miroslave Dume

# Ukoliko uskladite cipele sa torbom, ne možete da pogrešite

Da, znamo da odavno ne važi pravilo da koloristički morate uskladiti cipele sa torbom i gornjim delom. I kada pogledate Dumine kombinacije, vidite da ona ne robuje tom starom pravilu, ali kada se trudi da dobro iskoordiniše stil, e onda to uradi u stilu najveće trendseterke!

# Kada nosite odelo, UVEK birajte jarke, vedre boje

Klasika je večna, ali izgleda moderno, sveže i urbano ako se razbije jarkim bojama.

8 lekcija o stilu koje smo naučili od Miroslave Dume

# Monohromatski look je tako KUL

Možda na prvi pogled izgleda dosadan, ali autfit u jednoj boji ili jednoj nijansi može da bude krajnje moderan i zanimljiv ukoliko ga nadogradite nekim detaljem, izmiksujete različite teksture i kompletirate svežim, negovanim izdanjem.

8 lekcija o stilu koje smo naučili od Miroslave Dume

# Duboke čizme najbolje idu uz skinny jeans

Ako ne znate na koji način da nosite dubok čizme, evo rešenja. Skinny jeans!

# Raskošan kaput pelerina kroja je sasvim dovoljan detalj da zablistate

Mira obožava kapute koji imaju kroj pelerine. Jedini detalj koji možda više voli od pomenutog modela je Hermes torba od koje se ne odvaja. Zato, nabavite neki killer kaput koji će biti vaš zaštitni pečat i glavni model zimske sezone.  

8 lekcija o stilu koje smo naučili od Miroslave Dume

# Dobra, kvalitetna torba vam je dovoljan detalj 

Elegantna torba kompaktne, čvrste konstrukcije zaokružuje svako izdanje na najsavršeniji mogući način. 

8 lekcija o stilu koje smo naučili od Miroslave Dume