Sve trendseterke kada se oblače ne bi li svoj super stajling podelile na Istagram, Facebook, Twitter profilu, imaju na umu samo dve stvari: šta je trenutno IN i šta je ono što me izdvaja, čini drugačijom.

Jer u tome je veština, biti u trendu ali stilizovati sve na svoj način, sa ličnim pečatom. Ukoliko želite da ove sezone dominirate na popularnoj i omiljenoj društvenoj mreži svih fashionista, potrudite se da ovladate sledećim modelima i uspećete:

Rolke

Da, ešarpe su savršen detalj za fall slikanje, ali rolke su glavna “bluza” jeseni u kojoj će vam biti jednako udobno. Blogeri poput Danielle Bernstein (We Wore What) i Arielle Nachmani (Something Navy) šetaju rolke skoro svaki dan, dokazujući da se ovaj model vratio na velika vrata! Naš savet je da ih nosite u paru sa širokim, baggy pantalonama i ravnim cipelama. Ili sa kožnim skinny pantalonama za edge efekat.  

Ravne cipele

Poluduboke čizmice, mokasine, ili još bolje boyish oksfordice su glavni model cipela za Instagram fotkanje jer imaju i seksi, ali i onu normcore stranu, pružajući vašem izdanju jedan instant trendi look. Za inspiraciju pogledajte blogove i Instagram profile Atlantic-Pacifica i Brooklyn Blonde.  

Devedesete

Ovo je trenutno jedan od najjačih trendova koji vam garantuje da ćete biti primećeni. Naš je savet da na umu imate Cher, ali onu Cher iz filma Clueless: mini uzane haljine, sokne, tregeri. Takođe statement crop top može da bude savršen način da zablistate. Vodite se time: da li bi ovo Cher ili Dionne nosila? A za nadahnuće možete da skoknete i do blogova Barefoot Blonde i Song of Style.  

Jesenji vodič: Šta da sačuvate, a šta da sklonite od jesenje garderobe.

Patike

Ako već niste fan mokasina, oksfordica… generalno ravne obuće, onda je za vas pravo rešenje da ove jeseni nosite patike. Na posao, žurku, koktel, svugde! I nema veze koji je model. Starke, air max, klasične Adidas. Blogerka koja je magistrirala kombinacije u paru sa patikama je definitivno Chiara Ferragni.

Šeširi

Ovo je aksesoar sezone! Fedora, vunena kapa, sa širokim obodom. I to što je veći, to bolje. Crn, sivi, kamel, bordo. Monohromatski. Takođe mora da bude od malo krućeg materijala da vam ne bi pao kao slama na lice.  

Pogledajte 8 modela kapi i šešira idealnih za jesen.

Rese

Drugi detalj sezone su rese. Pronađite kaubojku u sebi koja će tokom dana da nosi torbu sa resama, a za večernju priliku da prošeta najzabavniju koktel haljinu koju ste videli, u stilu dvadesetih čije rese se vrte same od sebe, i kada prestanete da se vrtite. Vreme kada je prohibicija bila na “vlasti” može da vam koristi kao inspiracija. Kao i stil Olivije Palermo i Care Loren.  

Njeno visočanstvo, navy blue!

Prošle godine svi smo nosily zelenu, ove sezone nosimo sve moguće nijanse blue navy. Uostalom, Instagram je već presudio da je blue navy nova crna, ako niste znali.

Metalik

Ružičasto zlato je dominiralo na revijama za jesen/zimu 2014, ali nemojte da se zadržite samo na njemu. Ove sezone svetlucajte od glave do pete u svim mogućim nijansama srebrne, zlatne, bakarne. Metalik nosite u vidu zlatnih pantalona, ili haljina. Kristina Bazan, jedan od najpopularnijih blogerki na svetu pokazala je kako se nosi zlato, kada se nedavno pojavila na Milan Fashion Weeku.

Nordic + normcore

Ova kombinacija je must done tokom sezone jesen /zima. Slojevitost nek vam bude glavna vodilja. I vuna. Nosite oversize džempere ( sve sa V, dubokim izrezom) ispod rolku, a preko pončo. I na nogama vunene helanke ili baggy pantalone, opet od vune. Skandinavski stil je tako chic i tako in ove jeseni.