Elie Saab i Valentino: Duo koji je obeležio FW vikend iza nas

foto: Instagram / eliesaabworld

Disco glamur i androgena, high fashion romantika.... bio je ovo zanimljiv vikend!

Elie Saab

Dok se većina modnih kuća u prolećnim kolekcijama mahom inspirisala devedesetim (i mrvičicom osamdesetim), nedavno smo bili svedoci potpune "histerije" za popularnim 70-im: hippie, boho, punk-rock, Debbie Harry kopije, muška odela ( ali neverovatno seksi) koja su bila krojena za neku novu Biancu Jagger.

E tim sedamdesetim, vodio se i Elie Saab za svoju ss17 kolekciju, samo što je on ovoga puta bio inspirisan glamuroznim momentima dekade, čitajte ludim svetom dekadentnog Studija 54 prikazavši jednu disco glam kolekciju prepunu boja, dezena i svetlucavih detalja. Kao neka glitter duga da je pala na piste PFW-a.   

foto: Instagram / eliesaabworld

Moćne kreacije ponele su jednako glam dame  — Gigi Hadid, Karlie Kloss, Hailey Baldwin, Romee Strijd koje su izgledale spremne za neki plesni podijum, praćene najnovijim hitom The Weekenda, singlom "Starboy".

Odevene u fluidne, lepršave haljine u mastiloljubičastoj, šerbet narandžastoj i teget nijansi sa svetlucavim, metalik prorezima i tilom, devojke su pokazale svoja seksi, opasna tela te nesumnjamo da ćemo poznate dame viđati u Saabovim haljinama na raznim after party žurkama.

Valentino

Kada smo u julu saznali da će Maria Grazia Chiuri da postane novi (i prvi ženski) kreativni direktor Diora, i da će Pierpaolo ostati solo na poziciji koju je delio sa Mariom, bilo je nevernih lica koja su sumnjala u sposobnost Italijana da nastavi sam da vodi tako veliku i renomiranu kuću kao što je Valentino. Ali, Mr. Piccioli nije neko nov u igri, te bojazni za krajnim rezultatom stvarno nije bilo među ljudima koji znaju sva njegova dosadašnja dostignuća.

Kao i pre, Valentinove kreacije su oda baroku, svetu teatra i istorijskog kostima, a ova kolekcija je imala i makčice Londona s kraja sedamdesetih, zatim slikara Giotta, velike Biance Jagger koja je večita inspiracija dizajnerima, ali i Gutenbergovih prvih štampanih dela, kao i društvenih mreža.

foto: Instagram / maisonvalentino

High fashion romantika, ako bismo trebali da definišemo Valentinov dnk.

Zato smo videli veliki broj haljina zatvorenog dekoltea, sa kragnama, spuštenim ramenima i akcentom na surealnim, a opet damskim rukavima. Raskošan vez je izostao, ustupajući mesto jednostavnim detaljima u vidu sitnog veza na svili ili diskretnog printa: na primer, famozna slika "Garden of Earthly Delights" Hieronymusa Boscha, zatim scene lova i ribolova iza Ovidijeve "Metarmofoze".

Crvena, omiljena boja Valentina je sada mutirala u pink, fuksiju i bordo nijansu, dok su kožne jakne, kabanice i sjajna kožna haljina u beloj boji, bili jedini kontrast prilično fluidnoj kolekciji kojom su dominirali lagani, prozirni materijali.

foto: Instagram / maisonvalentino

Zapratite ELLE na Viberu i prvi dobijte sve insajderske informacije magazina ELLE >>> http: //www.viber.com/ellesrbija


Bonus video
KOMENTARI
Inicijalizacija u toku...


Magazin