Marc Jacobs proleće/leto 2017: Spektakl za samu završnicu!

foto: Instagram / marcjacobs

Kakav krešendo boja, printa, materijala za sam kraj!!!! Bez teksta smo!

U modnom svetu iako se čini da ima priličan broj buntovnika, onih koji igraju van pravila i postavljaju neka svoja, kad malo bolje pogledate, shvatite da to ipak nije slučaj. Čak i Karl Lagrefeld, možda i najzanimljivija i najintrigantnija ličnost u istoriji mode, ne spada u taj krug ljudi. Pa Chanel skoro da se nije promenio puno od Coco, ako nas razumete?!

Međutim, tu negde na američkom tlu, postoji mrvica ljudi koja je toliko auntentična i svoja da joj niko ne može narušiti integritet. Govorimo o Tomu Fordu, Diane Von Furstenberg, pa i Michaelu Korsu čije revije ne završavaju mlade, aktuelne zvezde modelinga već 42-godišnja iskusna i prelepa Carolyn Murphy.

Naravno, među njima veliku ulogu u krojenju modne industrije ima Marc Jacobs.

Jedan od najboljih dizajnera današnjice kome je moda super zabava kao i njegovom francuskom kolegi Jean Paul Gaultieru, je sinoć zatvorio NYFW sjajnom revijom koja je imala nestvarnu, fantastičnu scenografiju prepunu sijalica, dima i bliceva.

Kreator je odlučio da u najnovijoj kolekciji oda počast modi iz osamdesetih i devedesetih, ali i svim ženama na svetu, selektujući modele sa svih 7 kontinenata!  

Na pisti smo videli omiljene basic komade u Marcovim omiljenim kolorističkim varijantama i motivima: luckaste džempere, tufnaste hulahopke, teksas jakne sa aplikacijama, mini suknje u stilu sedamdesetih, svetlucave koktel haljine i metalik pantalone, drečave bomberke.

Ipak najveću pažnju su nam privukli dredovi u candy nijansama, kao i nenormalno visoke Bowie cipele i čizme, zbog kojih su devojke izgledale kao lutke na štulama, spremne za neki show.

Marc nije zaboravio ni pliš, kao i brokat, njegova dva omiljena materijala za jesen kreirajući dekadentne moćne modele poput plišane jaknice i brokat haljina, modele u kojima smo odmah zamislili Helenu Bonhan Carter.   

Zapratite ELLE na Viberu i prvi dobijte sve insajderske informacije magazina ELLE >>> http: //www.viber.com/ellesrbija


Bonus video
KOMENTARI
Inicijalizacija u toku...


Magazin