Proleće 2016 RTW: Dior + Balenciaga + Isabel Marant ( trio za pamćenje!)

Foto: Imaxtree

Juče smo imali prilike da vidimo 3 fantastične revije koje su svi s nestrpljenjem iščekivali.

Svedena silueta i oble linije obeležile prolećnu kolekciju Rafa Simonsa za Dior

Prva reakcija naših modnih novinara i urednika u redakciji je bila: neuverljivo. Jer bila je ovo prilično predvidljiva Dior magija. Kao da je Raf rekao "navikli ste na ovakvu Dior ženu, pa evo vam je". Malo je tu bilo mesta za iznenađenje...

Boje su bile rezervisane za pastelne tonove, dok su od modela mahom dominirale kratke bermude koje su izgledale kao suknje, zatim bolera, crop topovi i blejzeri oblih linija ramena i pantalone visokog struka.

Uz eleganciju, došla je i doza sportskog chica, koji se video kroz prozračne prolećne parke, a posebnu pažnju je privukao set mantila sa patchwork detaljima.

Sve u svemu, Dior žena nastavlja da bude otmena, decentna i obučena u monohromatsku paletu.

Oproštajna revija Alexandera Wanga 

Sa nekako razdraganim izlazom na kraju revije koji je nalikovao proslavi završetka škole, slavni kreator se oprostio do francuske kuće.

Komentari su bili da je baš u poslednjoj kolekciji za Balenciagu, Wang napustio estetiku slavne kuće i odlučio da prikaže svoju koja je najbliža sportskoj garderobi koju je upravo Wang vratio na pistu.

U ovoj kolekciji su tako dominirale pantalone u sportskom stilu, nalik trenerkama, parke, brushalteri s izrezima i papuče. Scenografija je bila posebna, manekenke su defilovale oko dva velika bazena u mahom beličastim kreacijama.

Isabel ostala verna sebi, lansirajući model sandala sa trakama koji će očekujemo postati hit sledeće sezone! 

Isabel Marant ne odustaje od svojih etno motiva, bilo na rukavima bluza, jaknama, ili pantalonama. U prolećnoj kolekciji taj etno je spojen s jakim sportskim elementima, ali i 90-im koje se vraćaju u modu.

Za oko su nam zapale i metalizirane jaknice i sandale sa trakama oko nogu. Jedini loš detalj malo je uništio utisak. Naime, nekoliko manekenki je prošetalo prilično velike modele pantalona koje su se činile xxxxl brojem. 

Zapratite ELLE na Viberu i prvi dobijte sve insajderske informacije magazina ELLE >>> http: //www.viber.com/ellesrbija


Bonus video
KOMENTARI
Inicijalizacija u toku...