Marni: Sportska elegancija

Consuelo Castiglioni, glavna dizajnerka modne kuće Marni, inspisana Olimpijskim igrama koje još uvek nadahnuju italijanske kreatore je osmislila kolekciju vrlo karakternih i smelih modela koje je uparila s nekoliko  sportskih formi – od kačketa, znojnica, preko japanki do bomber jakni.

Dominirala je forma haljina, kombinezona i suknji nalik sarijima dužine do članka, a osim crno-belih, crvenih kombinacija, videli smo kako se Consuelo snašla i sa trendom cvetnog dezena.

Njeno cveće je u prvom delu kolekcije bilo grafičko, krupne latice u zelenoj i bordo boji "cvetale" su po celoj tkanini da bi potom usledio red kreacija gde je cvet nalik malom pikselu oblikovao "tufne" po crnom tilu. Kraj je bio rezervisan za igru tkanine koja je podsećala na trodimenzionalni egzotičan, morski žbun.

Glamurozan look večeri nas je evocirao, potpuno neočekivano na Man Ray portret Nancy Cunard sa masivnim brojem narukvica.

Kreacije su ipak imale najzavodljiviju notu kada su bile "statične", čiste: zelena suknja nalik sariju, pamučno-oragandin modeli, prozirni nalik vilinim toaletama, dugački svileni kaputi s kaišem upareni s pantalonama punim volumena koje krase masivne manžetne.


KOMENTARI
Inicijalizacija u toku...


Magazin