Christian Dior: Trans Dior

Dobrodošli na cvetnu livadu, svet u kojem su pupoljci ljiljana i pink orhideje prekrili tkanine, modnu pistu, kompletnu scenografiju! Raf Simons je nastavio tamo gde je zastao na prošloj kolekciji – u transu suprotnosti!

U kolekciji za proleće/leto 2014 bilo je mesta i za lakiranu kožu, plisirane haljine, crne sakoe koji su na leđima imali falte na kojima je apliciran bio cvetni print u intenzivnoj pink i narandžastoj boji, složene kreacije pune veza sa šljokicama, baloneri koji su nas podsetili na klasične sportske jakne i torbe od pitonove kože..., jednom rečju Trans!

Opet pored tolikog miksa skladnog i različitog, videli smo i neke vrlo vrlo elegantne kreacije poput košulja-haljina, prugastih haljina bez rukava od tafta i providnih asimetričnih suknji koje je Raf iskombinovao sa XXL sakoom od sirove svile u metalik, ledeno plavoj boji.

Reviju je zatvorio defile koktel haljina u crnom i srebrnom brokatu izvezenih Rafovim cvetnim sloganima poput "Alice Garden" ili "Primrose path", pa smo na momenat pomislili da su modeli članovi nekog tajnog društva "Simons Woman"?   


KOMENTARI
Inicijalizacija u toku...


Magazin