Ferre: Moda sa arhitektonskim genom

Iako smo se od modnog "arhitekte" oprostili 2007. godine, njegovi naslednici, duo Federico Piaggi i Stefano Citron nastavili su tamo gde je veliki Ferre stao – njegovu arhitektonsku estetiku sublimirali su u senzualnu, eklektičnu priču koja je duboko ukorenjena u prošlosti ali gleda u budućnost!

U ovoj kolekciji sve se vrti oko precizno iskrojenih modela, sklada između boje, forme i prefinjenih materijala.  Šavovi su naglasili linije struka i biste, dok su slojeviti džepovi i "origami" nabori dali toaletama renesansnu trodimenzonalnu bujnost.

Dužina suknji i haljina je varirala, od mini do dužine poda. Maxi metalni kaiševi koji se poslužili kao glavni "držači" asimetričnih, drapiranih kreacija doneli su elegantan dodir svakoj toaleti.  Boje su neutralne – bela, biserno siva, teget plava, bež i crna.

Piaggi i Citron su se takođe poigrali s mekim, drapiranjem tkanine stvarajući veličanstven izgled sa dugim, širokim pantalonama i suknjama.  

Dizajnerski duo je naglasio da je jednim delom bio inspirisan fotografijama Herba Rittsa, čije su reklamne kampanje pomogle Gianfrancu da formira i oblikuje stil svoje modne kuće.

 

 


KOMENTARI
Inicijalizacija u toku...


Magazin