Fall 2016: 11 stvari koje treba da znate o Pradinoj reviji

foto: Imaxtree

Ona je "vagabundo". Svetski putnik. Istorija za sebe. Miuccia Prada je sigurno predstavila jednu od najboljih Fendi kolekcija do sada, vrativši korsete u modu!

Sva ta simbolika. Manekenke su od glave do pete predstvaljale svojevrsni kolaž.

Miuccia je svoju kolekciju prikazala kao težnju ka shvatanju svoje ličnosti gde svaki komad garderobe, aksesoar, šminka pa i dizajn samog enterijera predstavlja ljudska osećanja koja su satkana u hiljade niti i predstavljaju jednu moćnu i hrabru ženu.

Uzimajući komade iz muške kolekcije za jesen 2016, Prada ukazuje na činjenicu da je žena nekada snažnija od muškarca, kao i da nekada ume bolje da iznese "džentlmenski" look, od jačeg pola.

Dok vas Prada vodi na put kroz istoriju i sveta, mi vam donosimo 11 činjenica o jesenjoj kolekciji:

# Drvena postavka sa balkonima inspirisana francuskom revolucijom je preuzeta iz Pradine revije na kojoj je prikazana muška kolekcija za predstojeću jesen.

Foto: Instagram / @simple_flair

# Lista gostiju je vrvela od poznatih lica: Alexa Chung, Mira Duma i Anna Dello Russo posmatrale su reviju iz prvog reda.

Foto: Instagram / @fashiontomax

# Lorena Maraschi je otvorila reviju noseći blejzer sa korsetom i helanke ukrašene rombovima koje su takođe preuzete iz muške kolekcije.

foto: Imaxtree

# Dugogodišnji Pradini modeli kao što su Stella Tennant, Sasha Pivovarova, Kinga Rajzak i Marina Perez su svojim povratkom učinile reviju još spektakularnijom.

foto: Imaxtree

# Kao što je dizajn piste inspirisan francuskom revolucijom tako su i printovi na majicama i haljinama sa potpisom umetnik Christophea Chemina preuzete iz jesenje, muške kolekcije.

Foto: Instagram / @prada

# Nećemo reći svi, ali skoro sve kombinacije su imali jasno naglašen struk ili korsetima ili sa nekoliko kožnih kaiševa. Prada vraća korsete na scenu i to nam se dopada!

foto: Imaxtree

# U seriji aksesoara smo mogli opet da primetimo inspiraciju preuzetu iz muške kolekcije: chokers, metalno cveće, zaključane knjige.

foto: Prada / Instagram

# Što se tiče obuće, Prada ima nekoliko opcija za nas: poluduboko čizme, metalik sandale i već dobro poznate cipele sa pertlama koje prate noge celom dužinom.

foto: Instagram / danielapessoa

# Model sa svima nam omiljenom frizurom bila je Rianne Van Rompaey, sa jednim novom transformacijom u dobru, staru plavu boju.

foto: Instagram / Rianne Van Rompaey

# Kada smo već spomenuli frizuru (Guido Palau kaže da je jesen rezervisana za uredno-opuštene lokne), šta najbolje ide uz lokne? Pat McGrath bira svetlo crveni karmin.

foto: Instagram / Pat McGrath

# Manekenke su kreacije prošetale uz taktove “Stolen Roses” od Karen Elson, “To Bring You My Love” od PJ Harveya", a muzički highlight ja svakako bila verzija “The Guest Room” od Harveya u formi recitacije.

Foto: Instagram / @prada

Nama preostaje samo da vam kažemo da pogledate Pradinu reviju, ako još niste i da krenete na put oko sveta, bar na kratko!

Priredila: Milana Bulatović

Zapratite ELLE na Viberu i prvi dobijte sve insajderske informacije magazina ELLE >>> http: //www.viber.com/ellesrbija 


Bonus video
KOMENTARI
Inicijalizacija u toku...