Burberry Fall 2016: Glam rok s prepoznatljivim pečatom Christophera Baileyja

Kada je Edie Campbell zakoračila na pistu sa platinastozelenim čuperkom, odevena u veličanstveni teget kaput širih revera sa crvenim štepom i mini trikotažnu haljinu neobičnog tirkiznog tkanja, imali smo jedan moćan utisak da će za njom na binu zakoraćiti neki muški model u malo prefinjenijoj verziji Johnnyja Deppa.

Iako se to nije desilo, ovo je definitivno bila jedna od najmoćnijih Burberry revija u kojoj je Bailey pokazao sav svoj raskošan talenat kreiranja upečatljivih, savršeno krojenih kaputa, ali i estetiku blisku kultnim sestrama Mitford koje su bile važne članice britanskog otmenog kruga u periodu između dva svetska rata.  

Inspirisan sve jačem rokenrol uticaju, Christopher je u jesenju kolekciju uvrstio bataljom svetlucavih, glam rock haljina koje je stilizovao statement, vunenim kaputima ili metaliziranim mantilima.

Krojevi kaputa, kako muških ali i ženskih su se oslanjali na military modele sa jakim akcentima u crvenoj i žutoj boji.   

Na reviji smo videli dosta materijala lame, ali i lureksa i metalizirane materijale koji su izdanjima pružili jedan hi-tech momenat. Modni detalji su bili vrlo efektni i ispratili su celu priču: hulahopke neobične šare, ravne čizmice od piton kože dodatno ukrašene krznom dok su od torbi dominirale torbe sa debljim, širim kaišem od raznobojne piton kože.   

I metalizirani momenti su imali razne verzije - od jednobojnih, preko onih koji su dodatno bili ukrašeni šarama od šljokica, štrasa, preko masivnih cvetnih motiva u jarkim, neon bojama. Jedna sasvim nova dimenzija disko haljina, spremnih za osvajanje plesnog podijuma. 

Ova Burberry kolekcija je takođe bila prva kolekcija britanskog brenda koja je odmah nakon predstavljanja puštena u prodaju u butik brenda koji se nalazi u famoznoj Regent Street ulici. Kako prenosi WWD, ova kolekcija će u butiku biti pune tri nedelje da bi potom bila premeštena u njihovu parisku Fauborg Saint-Honore luksuznu prodavnicu.   

Zapratite ELLE na Viberu i prvi dobijte sve insajderske informacije magazina ELLE >>> http: //www.viber.com/ellesrbija 


KOMENTARI
Inicijalizacija u toku...


Magazin