Sedamdeste? Kažete da su sedamdeste u modi? Oook.

Da, Karl Lagerfeld je kontra svih ali to je sasvim svojstveno njemu, da bude jedinstven. Naime Kajzer Karl je odlučio da u novoj sezoni (bar u slučaju Fendija, još čekamo Chanel) se priseti najboljih umetničkih dela umetnice Sophie Taeuber-Arp, koja je stvarala početkom 20. veka.

Lagerfeld je na neobičan način kanalizirao njena dela kroz kapute i haljine A-kroja dajući odu silueti koja je bila dominantna 60-ih pa smo imali utisak da gledamo neku novu verziju filma "Royal Tenenbaums".

Boje su bile jedan od efektnijih detalja, pogotovo modeli u zagasitoj narandžastoj boji, kao i strogi, kruti krojevi koji su obeležili modele topova, kaputa i haljina. Kaputi su dominirali kolekcijom, sve sa dubokim, našievnim džepovima, iako je bilo i dosta oversize jakni koje bismo ovoga časa kupili!

Stil 60-ih je dominirao i u beauty svetu pa smo tako videli modele s kosom koja je bila stilizovana nalik famoznim frizurama koje je nosila Brigitte Bardot. Takođe, moramo da spomenemo da smo na Fendi reviji videli defile najpoznatijih modela, od Doutzen Kroes, preko Joan Smalls, Karlie Kloss do Lindsey Wixson. 

Eklektične i elegantne šezdesete..... Karl Lagerfeld i Silvia Venturini su svima očitali lekciju modne geometrije u najnovijoj kolekciji modne kuće Fendi