Jean Paul Gaultier: Punk lansiranje u svemir

Francuski ekcentrični dizajner (61) uvek je korak ispred drugih kada je u pitanju zabava, a ako biste ga koji je glavni trend za jesen 2014, nekako verujemo da bi vam odgovorio: Da ostarite glamurozno i u punk stilu!

Jeanova revija je u neku ruku bila to: oda poznim godinama sa stavom i stilom, kao i životu koji se ne predaje! Glavne zvezde njegove subotnje revije na PFW-u su bila tri starija modela (dve žene i jedan muškarac) stilizovana u total punk look. Muškarac je posebno privukao pažnju stilizovan u helanke, karo kilt, bajkersku jaknu i martinke s potpisom Doca Martena. Sve sa sedom „čiroki“ frizurom!

Dame su bile manje „punk“. Catherine Loewe (56)  je nosila srebrni trenč u paru sa svetlucavom bluzom i sličnim helankama, dok je druga manekenka imala look jedne space dame: džemper sa svetlucavom rolkom i pantalone nalik onima koje astronauti nose uparene sa srebrnim poludubokim cipelama na visoku, tanku petu.

Ako izuzmemo njih i decu, ostali modeli su ispratili sličan british-punk-galaksija look, samo u malo suptilnijem izdanju. Videli smo dosta jaknica sa simbolom britanske zastave, pantalone od tech materijala, moto jakne, džempere sa rajsfešlusima i svetlucave kombinezone.  

Revija je održana u bivšem sedištu francuske Komunistčke partije, a svaki model pre nego što je stupio na pistu, morao je da se „.čekira“ . Kompletan šou iz orvog reda je pratila Rihanna, glavna zvanica večeri.

Bila je ovo, kao što smo i očekivali, najzabavnija revija dosadašnjeg modnog ciklusa RTW fall 2014, ali i najveći šou u režiji Jean Paul Gaultiera. 


Bonus video
KOMENTARI
Inicijalizacija u toku...