1997: Stella McCartney predstavila novu viziju za Chloe

Obožavamo kada britanski urođeni talenat postane internacionalan. Stella je dokazala da je i više nego sposobna da predstavlja poznatu francusku kuću Chanel, kada je za nju predstavila kolekciju nakon samo dve godine diplomiranja.

1995: Stella Tennant i Itsy Bitsy bikini

Ako postoje oskudni bikini onda je ovaj "mikro" oskudan. Logomanija je zavladala 90-im i u Chanelu, te su oni ovaj stav jasno pokazali predstavljajući na pisti mikro bikinije sa svojim logom, a naslavniji je prošetala Stella Tennant, jedna od muza Karla Lagerfelda.

2011: Vamp stil Kate Moss na modnoj pisti

Kate Moss je odlučila da na Nacionalni dan nepušača, prošeta pistom Louis Vuittona sa cigarom u rukama. Ovaj njen gest odjeknuo je svetom, puneći naslovne strane. Izgled koji je prošetala utemeljio je vamp stil.

2010: Hermesovi konji

Jean Paul Gaultier proveo je sedam godina na čelu Hermesa, a svoj odlazak je odlučio da proslavi stampedom.  Kožni ogrtači, konjičke čizme i šeširi iz seviljske škole jahanja formirali su izgled, a revija je bila postavljena u autentičnoj areni za jahanje, zajedno sa lusterima. E to je odlazak u velikom stilu.

1997: Alexander McQueen preuzima Givency

Iako još jedan Britanac u svetu francuske modne scene, Alexander je za svoj prvi šou za Givency 1997, dobio dosta kritika. McQueen je tražio svojim prijateljicama Naomi Campbell i Kate Moss da budu modeli njegovih pozlaćenih korseta, a svaki izgled je dovršio sa ekstremnom mohakinac perikom.

2011: Florence Welch peva u ogromnoj Chanel školjci

Videti Florence na Chanel reviji kao boho-anđela iz podvodnog sveta snova, sastavljenog od čistog belog kamena prema uputstvima Karla Lagerfelda i slušati njen jedinstven vokal (u kombinaciji sa nekoliko harfista) je ovu Chanel reviju učinilo nezaboravnom.

2012: Kanye West kao dizajner

Ko još ne voli modnu liniju predstavljenu od strane poznatih ličnosti?

Ali Kanye i nije baš uspeo da pronađe svoje mesto u modnoj industriji. Bar ne u to vreme, iako je i on sam izjavio da mu je ovo bila prva modna linija, i da ga ne osuđuju već da mu pruže drugu šansu, jer on ne smatra da je isti kao i druge poznate ličnosti.

Zapratite ELLE na Instagramu i prvi dobijte sve insajderske informacije magazina ELLE>>>https://www.instagram.com/elleserbia/