Sigurni smo da većinu ovih stvari posedujete u garderoberu. Zato se samo opustite i uz naše savete (i malo hrabrosti) unapredite vaš stil. Budite posebne i svoje! I pokažite kako ste vi prava dama od stila!

1. Dobro ispeglajte garderobu

Ovo je nešto što ste već mnogo puta čuli od svoje majke, ali peglanje je zaista veoma važno za vaš kranji outfit. Znamo da je jutro zaista vašo dragoceno vreme, ali odvojite dodatnih 5 minuta kako biste ispeglali stvari. Na ovaj način ćete dobiti instant uglađen izgled, čak i kada je reč o dotrajalim komadima.

(3 jednostavna načina da vaš stil izgleda efektno!)

2. Odelo po meri

Umesto standardne kupovine po shopping mall-ovima, odlučite se za posetu lokalnog krojačkog salona. Na taj način ćete posedovati model po vašim merama, po mnogo povoljnijoj ceni.

3. Dodajte pojas 

Opuštenost u kombinovanju komada je nešto što se primeti u kranjem outfitu. U slučaju da znate šta radite, uvucite oversize košulju ili baggy džemper u džins i stegnite svoj struk sa pojasom sa kojim ćete dobiti maksimalne rezultate. Vaš stil će delovati opušteno i skupo!

(7 lekcija o stilu od Garance Doré)

4. Dodajte "zlatne" aksesoare

Postoji nešto u tom pozlaćenom ukrasu - bez obzira da li se nalazi na torbi ili nakitu (ili oba) izgledaćete kao da ste izašli sa naslovne stranice magazina.

5. Boje u tonu ili sve crno- belo

Ne samo da je neverovatno elegantno, već crno bela kombinacija uvek izgleda dobro i sa njom nikada ne možete da pogrešite. Bonus: Pobrinite se da je vaša bela svetla, a da se crna slaže se sa njom.

6. Održavajte torbe čistim i sjajnim

Koristite specijalna sredstva za održavanje kože. Vodite računa kako ih odlažete, te ih uvek spakujte u kese za torbu za prašinu, kada putujete.

7. Sveža šminka na licu 

Lepa i urednika šminka na licu i sređena frizura će poboljšati vaš look. Krenite od oblikovanih obrva, crvenih usan i besprekornog tena i primetićete kako će se makeup odraziti na vaš outfit. Izgledaćete kao prava glam devojka!

(Filozofija stila Mirande Kerr: 7 odevnih komada koje manekenka stalno nosi)

8. Slojevita odeća

Sako je tajno oružje koje svaka žena treba da poseduje. On podiže svaki look, od opuštenog džinsa, do elegantinih haljina. Svaka kombinacija uz sako koji je prebačen preko ramena postaje mnogo smelija a samim tim i uspešnija.

9. Nosite džins

Od glave do pete u jeansu? Naravno da može. Jeans je uvek dobra opcija. Samo vam preporučujemo da obavezno dodate štikle kako biste izdužili siluetu. 

10. Kupujte klasične komade

Zaboravite na praćenje sezonskih trendova i fokusirajte se na kupovinu stvari koje možete nositi godinama. Pored klasičnog kroja, birajte modele u neutralnim bojama: kamel, teget, crna i siva.

11. Uklopite cipele i torbu

Kada ste u nedoumici oko outfita, pobrinite se da se vaša obuća slaže sa aksesoarom. Ovakav look će dobiti notu luksuza.

(5 modnih trikova stilistkinja Jessice Alba)

12. Izbegavajte printove- sem leoparda

Printovi predstavljaju najlakši način da pogrešit, te će tada vaš outfit delovati jeftino. Držite se proverenih stvari. Preporučujemo leopard print (samo jedan komad) koji vam može unaprediti modnu kombinaciju.

Tekst priredila: Kristina Milošev