Dok je polako ali sigurno osvajala modni svet, poznata britanska dizajnerka se jedino susretala sa komentarima da je njena odeća isključivo kreirana za mršave žene, nalik njoj.

Iako se do sada nije oglašavala na ovu temu, Victoria Beckham je pre neki dan izjavila da njeni modeli pristaju svakoj figuri i da žene ne moraju da budu mršave da bi nosile njenu odeću.  

U ragovoru za francusko izdanje magazina Grazia, poznata britanska kreatorka je spomenula da je u njene dve poslednje kolekcije dominantna casual odeća kojasavršeno pristaje ženama nalik njoj ali i damama rasnih oblina kakva je Oprah Winfrey na primer.

"Veliki broj žena je ubeđen da moraju da budu mršave ne bi li nosile moje modele, što nema veze sa istinom. Do sada sam nekoliko puta oblačila Oprah Winfrey, a ona je žena koja je poznata po zanosnim oblinama. Dok kreiram nikada nemam određeni tip figure kojoj je moja moda namenjena.“

Bivša spajsica je naglasila da joj je jedini imperativ kada kreira da ženu učini prelepom, da joj pruži mogućnost da izgleda najbolje što je moguće. Victoria, od čije je eponomne kolekcije prošlo punih šest godina smatra da joj je najbitnije da njen brend i dalje se prepoznaje kao jedan od najkvalitetnijih brendova u svetu mode.  

"Nikada nisam htela da se pojavim i samo izjavim: Ja sam Beckham i sad ću da vas malo zabavim. Moje prezime mi nije bitno. Ono što me zanima je konačan produkt. Moj model. Tu sam pravi kontrol freak koji mora da vodi računa o svemu.“