Već nekoliko sezona unazad, među nosiocima glavnih trendova su Miuccia Prada, ali i modna kuća Kenzo čiji je duks sa motivom tigra postao ultimate komad svih street style fashionista, od Milana do Njujorka tokom ove jeseni.

Upravo je ova kuća u svojoj kolekciji za jesen/zimu 2013. predstavila čini se novi must have komad: kreacije s motivom oka koje su istoga trena postale predmet žudnje svih modnih blogera, urednika, stilista i modela.

Za razliku od tigra koji je bio krajnje simpatičan, motiv oka na prvi pogled izgleda malo spooky i zastrašujuće, ali već je našao put do velikog broja brendova kao što su Zara, Sheinside, ali i do modne blogerke Chiare Ferragni čija linija cipela ima "oko" kao glavni detalj.

Ono što sve više primećujemo je da se "oko“ ne pojavljuje samo na IPhone maski, torbicama, odeći, nakitu već i kao jedan od glavnih trendova za nokte!

U poslednje vreme Pinterest i modni blogovi su preplavljeni tutorialima za manikir s pomenutim okom. “Okom“ je posebno “opsednuta“ već neko vreme Alexa Chung koja je prvo na naslovnicu svoje knjige IT stavila oko, da bi kasnije na pakovanje svoje linije makeup za Eyeko takođe stavila pomenuti motiv.