Nakon što je početkom ove godine izdala capsule kolekciju inspirisanu njenim prepoznatljivim Coachella festival chic izgledom,kolekcija za jesen/zimu 2013. sadrži 46 odevnih komada, među kojima se nalazi sve, od oversize kaputa od ovčije kože pa do laganih košulja od muslina. U okviru kolekcije mogu još da se nađu bajkerske kožne pantalone i metalik suknje, kao i veliki broj obuće i torbi.

Paleta boja insipirisana je Mondrianovim delom, a obuhvata ukupno četiri boje – belu, sivu, crnu i crvenu. Kate je u kolekciji spajala različite forme, masculine i feminine krojeve, oversize i strukirano, kao i british chic sa ličnim njujorškim stilom.

„Za jesen sam želela da napravim luksuzne minimalističke komade... Opredelila sam se za slim krojeve ukombinovane sa masculine oblicima praveći masculine – feminine balans kakav posedujem i u svom garderoberu“, rekla je Kate.

„Kolekcija predstavlja sve što je potrebno kako bi se postigao cool izgled bez imalo truda. Jednostavne majice i košulje sa sjajnim kožnim pantalonama su ključ dobrog izgleda“, izjavila je Kate Phelan, kreativni direktor Topshopa.

Kolekcija je od danas zvanično u prodaji, a cene će se kretati između 40 i 600 eura.