Kreator cipela sa crvenim đonom kao zaštitnim znakom smatra da žene i muškarci imaju potpuno različit stav kada je u pitanju obuća. Po njemu, žene nose štikle isključivo u svrhu zavođenja.

- Kod ženske obuće postoji element zavođenja kojeg naprosto nema kod muških cipela. Setite se samo Malrene Dietrich kako prekršta noge. To je taj stav. Neverbalna komunikacija kreće od cipela, a zatim se se prožima kroz čitavo telo. Potpetice govore o ženi da li je ona seksi, šarmantna, duhovita ili stidljiva. Kod muškaraca, cipele su odraz elegancije ili bogatstva, ali se nemaju ulogu ispoljavanja unutrašnjeg karaktera osobe. Zato su žene srećne kada nose obuću koja im čak nanosi i bol. Za neke od njih, ta mala doza neudobnosti balansirana je nečim drugim, što je u direktnoj vezi sa požudom. Tada su žene svesnije sebe, osećaju sopstvenu moć, imaju snažan doživljaj sopstva. Imaju svestan odns prema svom telu. Ovaj sitni čin nelagode im se isplati na toliko mnogo načina – izjavio je Louboutin.

Četrdesetsedmogodišnji Francuz ranije je otkrio da vrednost cipela koje kreira procenjuje prema tome kako one stoje na dami koja je obnažena.

- Krajnji ishod mora da bude takav da žena izgleda fenomenalno kada je gola. Dizajn koji sažima celokupnu moju karijeru su niske Pigalle cipele sa visokim potpeticama. One su toliko suptilne da telu daju tu neku seksi notu, razliku za koju nije odmah jasno da zapravo dolazi od cipela – rekao je Christian.