U neke evropske metropole, poput Pariza, Londona, Milana, Kopenhagena ili Berlina uvek se rado vraćamo, a jedan od razloga za to je i dobar šoping.

Iako se još uvek nismo u potpunosti oporavili od zatvaranja legendarnog pariskog Colettea 2017. godine, vreme je da nastavimo sa svojim životima i budemo zahvalni na onome što imamo, a to što imamo nije malo.

S tom mišlju donosimo ovu listu i nekoliko ključnih informacija o pet concept store radnji na omiljenim evropskim destinacijama.

1. Voo Store, Berlin

U srcu berlinskog Kjrocberga naići ćete na ovaj šarmantan prostor koji za misiju ima istraživanje modernog dizajna, vizuelen kulture i budućnosti luksuzne prodaje. Brendovi koje ovde možete naći su Issey Miyake, Maison Margiela, Prada, Jacquemus, Jil Sander i mnogi drugi.

2. Dover Street Market, London

Priča koju je Rei Kawakubo s mužem Adrianom Joffeom 2004. godine pokrenula u Londonu proširila se na Ginzu, Njujrok, Peking, Singapur i Los Anđeles. Brendovi koje zastupaju uključuju Gucci, Rick Owensa, Vetemens, Balenciagu, Celine, i naravno Comme des Garçons i sve sestrinske brendove.

3. The Broken Arm, Pariz

Broken Arm u pariskom Le Maraisu, šop je koji svojim sezonskim izborom nameće trendove hteli vi to priznati ili ne. Trenutna ponuda uključuje kuće Maison Margiela, Isaac Reina, Prada, Kiko Kostadinov, Jacquemus i još šaku pomno probranih imena.

4. 10 Corso Como, Milano

Kompleks na istoimenoj milanskoj adresi sastoji se od concept stora, restorana, galerije te mini hotela od samo tri sobe. Na ovoj nezaobilaznoj adresi možete, između ostalog, kupiti nakit s Margielinim potpisom, dizajnerske objekte legendarnog Ettore Sottsassa i poslednje predmete žudnje u svetu parfema. Ako vas put umesto Milana odvede u Šangaj, Seul ili Njujork i tamo možete da posetite ovaj concept store.

5. Storm, Copenhagen

S internacionalnim renomeom jednog od vodećih lifestyle i modnih žarišta u Europi, Storm funkcioniše i kao konceptualna platforma na kojoj se susreću komercijalni i umetnički izrazi. Brendovi koje zastupaju između ostalih uključuju Off-White, Kitsune, Un Femme, Y-3, Thom Browne i Haider Ackermann. Osim odeće, Storm je dobro opremljen beauty ponudom, muzikom, časopisima i knjigama.

Izvor: Elle.hr

Zapratite ELLE na Instagramu i prvi dobijte sve insajderske informacije magazina ELLE >>>https://www.instagram.com/elleserbia/