Francuska modna scena krije pravo blago manjih i kvalitetnih brendova za koje je važno znati ukoliko ste ljubitelj francuske estetike odevanja.

O francuskom stilu je već sve napisano. 

Svi znamo šta Francuskinje nose, kako to kombinuju i koliko vremena ulažu u spojeve tih "nisam se sredila" kombinacija.

I dok se većina stranaca u Parizu pomami za razvikanim brendovima, istina je da većina poznavateljki mode radije bira neke manje brendove koji su vrlo kvalitetni, ali cenovno pristupačniji od dizajnerskih. 

Odabrali smo četiri za koja je neophodno da znate ako sebi želite priuštiti taj čuveni frnacuski nonšalatno elegantan stil:

Sezane

Sézane je prvi punokrvni online brend u Francuskoj. Bazu ponude im čine jednostavni i praktični dnevni komadi koje žene mogu nositi u svim prilikama. Od blejzera, dnevnih haljina, običnih pamučnih majica do kardigana i košulja. Dizajn je pročišćen i bezvremenski te na ovoj stranici kupujete sa saznanjem da željeni komad nećete baciti nakon jedne sezone.

Rouje

Rouje je kreativno dete naše omiljene francuske devojke - Jeanne Damas. Brend je pokrenut prošle godine i zaista najvernije predstavlja francuski stil kakav se već decenijama propagira kroz njihovu kinematografiju ali i kroz fotografije žena sa ulica Pariza. Znate onu savršenu scenu sunčanog jutra u Parizu i prikaza mlade djevojke razbarušene kose koja na sebi ima neku haljinicu na preklop, a u ruci nosi baget? Jeanne kroz svoj dizajn verno prenosi takve scene, te ako sanjarite o stilu a la Jane Birkin ovo je butik iz vaših snova.

Molli

Kvalitetno i udobno  pletiva iz radionice kuće Molli poprilično je cenja stavka među ljubiteljima mode. Ova kuća ima vrlo dugu tradiciju (još od 1886 godine) a izvesno vreme, tačnije sredinom 50-ih, bili su specijalizovani za izradu pletenine za bebe. 2015. osvežili su imidž i predstavili žensku kolekciju finih pletiva. Svaka Francuskinja koja drži do kvaliteta i nenametljivog stila kupuje u njihovom pariskom butiku.

Paloma Casille

Paloma Casile je francuski odgovor na Agent Provocateur. Haute lingerie je brend kome je glavni naglasak na seksepilnom dizajnu i luksuznim materijalima koji miluju telo. Paloma je mlada dizajnerka koja je nakon osvojene nagrade za dizajn donjeg rublja na manifestaciji Festival of Young Creatives of Dinard, odlučila da se ozbiljnije prihvati posla i otvori pariski studio.  Svo rublje izrađuje se u specijalizovanoj fabrici na severu Francuske.

Izvor: Buro24/7.hr

Zapratite ELLE na Instagramu i prvi dobijte sve insajderske informacije magazina ELLE >>>https://www.instagram.com/elleserbia/