Ovaj talentovani dizajner makednoskkog porekla rođen je u Melburnu, u koji su se njegovi roditelji doselili tokom 70-ih.

Toni je završio Royal Melbourne Institute of Technology, kao jedan od najboljih studenata na klasi, da bi ubrzo potom osvojio nagradu Fashion Group International, što je rezultovalo prestižnom ponudom za radno mesto kod Donne Karan sa bazom u Njujorku.

Matičevski je odbio ovu poziciju smatrajući da se ova moćna modna kuća gasi i umesto u Njujork, zaputio se u Pariz, gde je dve sezone radio za Cerruti.

1998., sa svojih tada navršenih 21 godinu, vraća se u Melburn i osniva brend sa svojim imenom.

Od samog starta njegov rad biva zapažen i propraćen priznanjima, a razlog za to leži u spoju majstorskog, besprekornog  kroja i odvažne siluete sa kojom se dizajner igra, ne plašeći se ovog zahtevnog zadatka.

Ukoliko se samo letimično pogledaju njegovi radovi, inspiracija se može zapaziti vrlo lako, a ona je ujedno i pokretač njegove želje da se bavi modnom kreacijom, u pitanju  je jedna od najprikosnovenijih modnih kuća - Balenciaga, tačnije rad Cristobala Balenciage.

Što je svakako razlog zbog koga Tonijevu klijnetelu danas sve više čine poznate dame, s obzirom da su haljine sa njegovim potpisom oda odvažnom, mdernom glamuru.

I upravo je jedna takva haljina nedavno izazvala pometnju na društvenim mrežama, kada ju je američka pevačica Ciara ponela kao prezenter na ESPYS dodeli nagrada u Los Anđelesu.

Pored izvanrednog skulputralnog kroja kojim se kreacija diči, kao osnovnim pečatom talentovanog dizajnera, ističe se i upečatljivom žutom bojom, a upravo su boje novi odvažni potez koji se može videti u poslednjim kolekcijama Matičevskog - za čije ime ćemo sigurni smo, tek čuti sa svih strana.

Zapratite ELLE na Instagramu i prvi dobijte sve insajderske informacije magazina ELLE >>>https://www.instagram.com/elleserbia/