Carolina Herrera: Strašno me nervira što crvenim tepihom "vlada" trend potpuno razgolićenih haljina!

foto: Profimedia

26. 07. 2017.

Ova 76-godišnja modna kreatorka jedna je od žena sa naj-šik stilom na svetu, kakve su i njene predivne kreacije. Na njoj se jednostavno vidi da apsolutno nikada nije prosula ni kap crvenog na svoje savršene krem komplete, te je njeno zgražavanje nad onim što danas prolazi kao elegancija utoliko veće.

U nedavnom intervjuu poznata američka dizajnerka venecuelanskog porekla Carolina Herrera osvrnula se na popularan trend koji je "opseo "crveni tepih a koji diktira potpunu razgolićenost! Ovaj po njoj nimalo šik, niti otmen trend Carolina smatra jednim od najgorih modnih diktata u Holivudu, smatrajući da apsolutno nikako ne može komad odeće koji izgleda kao krpa koja skriva tek 10% vašeg tela, biti okarakterisan kao stylish, prefinjen, elegantan...

Kao što je slučaj sa Rihannom na CFDA događaju, i JLo i Beyonce na glamuroznoj Met Gala večeri.

"(Neki kreatori smatraju) da je moderno svoju muzu ili klijentkinju razgolititi i potpuno obnažiti. Misle da će to privući mlađu publiku. Ne! Pobogu, pa to je polugolotinja! Bože! Tim kreacijama, određene persone samo pokušavaju da skrenu pažnju na sebe. U životu mora da postoji izvesna doza misterije," kaže Herrera.

Carolina takođe dovodi u pitanje da li možete uopšte da budete modna ikona ako na sebi skoro da i nemate odeću.

Iako je nošenje seksi odeće siguran način da se privuče pažnja (setimo se samo Liz Hurley i njene čuvene Versace haljine sa zihernadlama koju je nosila na još čuveniju premijeru "Four Weddings and a Funeral" te 1994. sa tadašnjim dečkom Hugh Grantom), novi načini oblačenja to dodatno otežavaju.

Posebno za kreatore.

Kao što je Veronique Hyland (glavna modna urednica američkog Ella) primetila u svojoj analizi onoga što je nazvala “the couture body" - "Kreatori nikada neće preterati - iako se odeća poznatih nalazi na ivici potpune golotinje, niko se neće pojaviti potpuno go! (Pa, možda na dodeli VMA nagrada i hoće!) Ali sada se kreatori moraju truditi više da bi se izdvojili od ostalih. Lepota siluete, printovi i ukrasi - ako ne služe da prekriju delove tela - dobijaju manje pažnje."

Ipak mislimo da vas neće ozbiljno shvatati ako otkrivate previše.

U svom članku za Hollywood Reporter, poznata modna novinarka Merle Ginsberg podelila je poznate iz Holivuda na "skins" (žene koje otvoreno pokazuju svoje telo) i "prims" (one koje se oblače skromnije). i zaključila da previše otkrivanja kože, možda donosi više novca, ali da tako nikada nećete postati prava zvezda.

Zapratite ELLE na Instagramu i prvi dobijte sve insajderske informacije magazina ELLE >>> https://www.instagram.com/elleserbia/


KOMENTARI
Inicijalizacija u toku...


Magazin