1000 sati rada Dior majstora: Ovako je nastala najlepša haljina Nicole Kidman koju je nosila u Kanu (VIDEO)

foto: Profimedia

30. 05. 2017.

Holivudska diva blistala je na kanskom crvenom tepihu u nekoliko spektakularnih izdanja, ali ovo je haljina o kojoj se u modnim krugovima najviše priča.

S obzirom da se Nicole na filmskom festivalu u Kanu medijima i publici predstavila sa čak četiri ostvarenja, ne čudi što smo imali priliku svakog dana da je vidimo u nekoj od glamuroznih toaleta kakve je mahom nosila.

Po pitanju najboljeg stajlinga koji je glumica ponela tokom trajanja festivala (čak 12 dana!) mišljenja su podeljena, neki su glasali za zlatnu haljinu sa resama koju potpisuje Michael Kors, drugi za ekstavagantno izdanje sa šljokicama i karnerima koje dolazi iz modne kuće Rodarte, treći za all black outfit sa Versace potpsiom.

Ipak, ono koje je nepodeljeno izazvalo oduševljene zbog očiglednog majstorskog rada i ručnog rada na samoj kreaciji, jeste ono koje dolazi iz francuske modne kuće Dior.

U pitanju je haljina čiji vez je istakan od vrlo specifičnog materijala - rafije, koja se dobija od lista palminog drveta. 

Iako je ovaj materijal sam po sebi izuzetno čvrst (od njega se prave korpe i konopci), prilično je osetljiv, te se sa njim mora rukovati vrlo pažljivo, naročito ako je u pitanju izuzetno komplikovan vez poput onoga koji je krasio haljinu Nicole Kidman.

Proces šivenja i veženja trajao čak 800 sati, dok na za samu konstrukciju ovog jedinstvenog modela haljine potrošeno 200 sati rada.

A post shared by Dior Official (@dior) on May 22, 2017 at 9:00am PDT

A post shared by Haute Empire (@hauteempire) on May 11, 2017 at 9:24pm PDT

A post shared by Dior Official (@dior) on May 22, 2017 at 12:11pm PDT

Zapratite ELLE na Instagramu i prvi dobijte sve insajderske informacije magazina ELLE >>> https://www.instagram.com/elleserbia/


KOMENTARI
Inicijalizacija u toku...


Magazin