Nakon što je proletos svoju prvu samostalnu reviju u Preporodnoj palati Narodnog doma posvetila uspešnim ženama, ova je, skladno činjenici da je reč o nekadašnjoj Nacionalnoj univerzitetskoj biblioteci, bila svojevrstan omaž putu do tog uspeha, pa je i lajtmotiv cele večeri bila upravo knjiga, odnosno put od knjige do titule ili, u Aleksandrinom slučaju, od knjige do piste. 

Revija je bila u znaku biblioteke i učenja, pa su tako gosti, umesto na klasičnim stolicama, sedeli u klupama, baš kao nekad na studentskim predavanjima.

Lei Lou kolekcija za letnju sezonu bila je ovaj put savršen kontrast istorijskom prostoru u kojem je prikazana, a to znači vrlo moderna, devojački razdragana, ženstvena i odisala je, za razliku od prethodnih, pritajenim seksipilom, koji je dizajnerka postigla nešto kraćim dužinama haljina, providnim tkaninama ispod kojih se naziralo fino rublje i svilene čarape, ali i užim krojevima koji su istakli najlepše atribute ženskog tela.

Do detalja razrađena kolekcija donela je i brojne novitete, što se najpre vidi u materijalima poput komada od metalizirane kože ili čipke bogato ukrašene vezom od pliša.

Zanimljivost je i da su dizajnerkine omiljene pastelne nijanse odmenile neke nove boje, poput narandžaste, metalik zelene, srebrne, smeđe, pa čak i crne, a ljubiteljke nežnih tonova, sigurno će se zaljubiti u svetlo plavu mini haljinu od neobrađene svile u bogatim slojevima volana apliciranih na providnu tkaninu.

Svaka kreacija pojedinačno vrlo je kompleksna i zbog činjenice da je velika pažnja pridavana detaljima, od perja, šljokica, ali i 3D aplikacijama u obliku cveća ili broševa, posebno na kragni, Aleksandra je modele ukrasila maksimalno decentnim nakitom i to onim s potpisom Diamanti Per Tutti, čija je ambasadorka i zaštitno lice. Lei Lou cipele su za proleće i leto dobile novo izdanje, otvorene prste ili petu, ali i nove, zagasite nijanse, a predstavljen je i novi model kožnih torbica u različitim veličinama.

Zapratite ELLE na Instagramu i prvi dobijte sve insajderske informacije magazina ELLE >>>https://www.instagram.com/ellesrbija/

Modnom revijom u istorijskom prostoru Hrvatskog državnog arhiva, cenjena hrvatska kreatorka Aleksandra Dojčinović, nastavila je tradiciju predstavljanja novih kolekcija u ustanovama od presudne važnosti za nacionalnu kulturu.