Relativno nepoznat (bar ekipi digitalnog Elle-a) Eymeric Francois uspeo je da nas ostavi bez teksta prikazavši spektakularnu kolekciju kojom bi posramio veliki broj eminentnih dizajnera visoke mode.

Francuski dizajner koji je započeo karijeru 1997. godine radeći kraj "velikana" Thierrya Mulera i Christiana Lacroixa, je svoju prvu haute couture kolekciju prikazao 2000. godine i to pod sponzorstvom grupacije LVMH Group koja u vlasništvu ima LV i Dior.

Samo tri godine kasnije Eymeric dobija poziv od Donalda Potartda, CEO-a Jean Paul Gaulthiera, da se pridruži odabranim kreatorima koji mogu da budu deo Pariske nedelje visoke mode. Za nas ipak bitnija informacija je činjenica da je od prvog Serbia Fashion Weeka, francuski dizajner ne samo njen stalni gost već i umetnički direktor SFW-a.

Na ovogodišnjem izdanju Eymeric je malo reći oduševio sve prisutne, a posebno čini se specijalnu gošću SFW-a, Annu Fendi koja je imala samo reči hvale za skupocene kreacije dizajnera.

Njegova najnovija kolekcija inspirisana je svetom iz bajki, svetom sirena i vila.

Kreacije podsećaju na kostime koji su pretvoreni u haljine visoke mode. Mešavina različitih materijala doprinela je bajkovitosti cele kolekcije, a dominiraju svila, šifon, saten i brokat koji nabavlja u jednoj tradicionalnoj francuskoj fabrici.

Poseban aplauz dobila je prelepa venčanica koju je na pisti iznela mlada Marija Žeželj, inače ovogodišnja pobednica na takmičenju Lice godine, kojoj se predviđa velika internacionalna karijera. 

Zapratite ELLE na Instagramu i prvi dobijte sve insajderske informacije magazina ELLE >>>https://www.instagram.com/ellesrbija/