Italijanska modna kuća juče je objavila da će od jesenje kolekcije (Fall 2017) početi na jednoj reviji da predstavlja i mušku i žensku kolekciju. Vest je medijima saopštio izvršni direktor brenda Marco Bizzarri na Internacionalnoj konferenciji luksuza koja je održana u Versaju, u organizaciji NewYork Timesa.

“Alessandro Michele nas je podstakao na ovaj potez jer je on ustvari odavno počeo da predstavlja mušku i žensku kolekciju na jednoj reviji, te je ovo nekako prirodan splet okolnosti. Ova odluka će nam omogućiti da malo pojednostavimo funkcionisanje unutar firme. Kada smo kolekcije predstavljali odvojeno, više smo pratili neku tradiciju unutar modnog kalendara, ali ovo je daleko praktičnije i logičnije."

Gucci nije prvi brend koji se odlučio na ovaj korak. Početkom godine, Vetements je takođe objavio da se povlači sa ženskog Fashion weeka u korist muškog koji se održava tokom januara i juna, kada će prezentovati obe kolekcije na jednoj prezentaciji.

“Čini mi se prirodnim da prezentujemo ove kolekcije u isto vreme jer tako doživljavam svet oko sebe, kao uniseks. Svakako da ne očekujem lak prelaz ka ovakvom vidu prezentacije, ali ceo proces vidim i kao jedan izazov za mene i brend," izjavio je Michelle koji godišnje za Gucci lansira 6 kolekcija.  

Zapratite ELLE na Viberu i prvi dobijte sve insajderske informacije magazina ELLE >>>http: //www.viber.com/ellesrbija