Transrodni model i glumica Hari Nef je debitovala na Milano Fashion Weeku juče, i to na jednoj od najjačih revija, onoj rezervisanoj za prezentaciju najnovije muške kolekcije s potpisom Guccija.

Nefin izlazak na pistu, ali i samo pojavljivanje je svakako vrlo bitan momenat za sve transrodne modele u modelingu, ali i generalno transrodne osobe koje se još uvek bore sa neprihvatanjem od strane društva, ali i kompanija od kojih se samo one najhrabrije odlučuju da angažuju transrodne modele u svojim kampanjama, editorijalima i FW prezentacijama. 

Na MFW, Nef je izašla na pistu kao transrodna žena, stilizovana u moćnu crvenu pelerinu nalik kabanici, crvenim pilgrim pantalonama i šeširu. Vatrenocrvena boja ostavila je snažan utisak na sve, a kompletnom izdanju je pružila jedan miks haute couture, ready-to-wear i edvardijanskog kostima.

Stilizovana naočarama i statement prstenjem, Hari je napravila pravi mali interemezzo izgledajući kao prava dama na jednom muškoj reviji, što nas je još jednom ubedilo kako današnja moda sve više izjednačava polove i vuče ka no gender specifikaciji, odnosno prezentacijama koje neće biti odvojene za muške i ženske kolekcije. 

Inače, Hari Nef se proslavila u showu Transparent, nagrađenom Zlatnim globusom i Emmyjem, i to lik Tante Gittel, predaka koji se javlja u snovima glavne junakinje Ali, koju glumi Gabby Hoffman (koju znate iz serije Girls).

Zapratite ELLE na Viberu i prvi dobijte sve insajderske informacije magazina ELLE >>> http: //www.viber.com/ellesrbija