Nakon više od deset godina, luksuzna kuća Yves Saint Laurent se vraća visokoj modi! Francuska kuća je poslednji put prikazala kolekciju visoke mode 2002. godine kada je couture bajku dizajnirao legenda kuće, gospodin Yves Saint Laurent, tik pred penziju.

Iako još uvek nije otkriveno kada ćemo imati prilike da vidimo nove couture modele i da li će ti isti modeli biti prikazani na standardan način putem revije na Paris Fashion Couture Weeku ili nekim drugim, inovativnim putem, a možda i samo u zatvorenom krugu prijatelja i klijenata kako to praktikuje da radi Givenchy, ceo modni svet s nestrpljenjem iščekuje taj trenutak!

Do tada, imamo ekskluzivnu priliku da vidimo prve couture modele s potpisom Hedija Slimanea koje je fotografisao upravo kreativni direktor koji je na čelu francuske kuće od 2012. godine.

Mini editorijal je snimljen u hotelu Hotel de Sénecterre, iz 17. veka u kom se inače nalazi atelje francuske kuće.

Raskošna vila obuhvata tri odvojene prostorije: salon visoke mode (The Salon Couture) u kom se klijentima prikazuju modeli; zatim atelje Flou (The Atelier Flou) za presvlačenje i atelje Tailleur (Atelier Tailleur) u kom je krojačnica.

"Hedi je počeo da obnavlja stari atelje za couture kreacije pre 3 godine. Ceo projekat je shvatio toliko ozbiljno da nije želeo da uplovljava u vode haute couture mode dok svaki detalj ne bude završen i savršen. Svi ateljei su od skoro u potpunosti opremljeni i već nekoliko kreacija je u njima sašiveno, za potrebe određenih filmskih zvezda i muzičara. Hedi je taj koji odlučuje koji će couture model nositi etiketu brenda. Pored haljina, kao i u kolekcijama RTW jedan od ključnih komada je i odelo koje mogu da nose i muškarci i žene. Svaka kreacija je sašivena od najfinije svile i satena i nosi rednu oznaku kao i ušiven monogram kuće."