Nezapamćen skandal na reviji Ricka Owensa

foto: Profimedia

26. 06. 2015.

What u did Jera?

Protagonist svih današnjih modnih vesti sasvim neočekivano postao je jedan mladi model pod imenom Jera koji radi za Ricka Owensa i to zahvaljujući tome što je na pistu izašao s transparentom na kom je stajala prilično šokantna poruka: "Molim vas, ubijte Angelu Merkel". Doduše, ispod je još stajalo: "Ne" – što je unelo dodatnu konfuziju u dešifriranju značenja ove političke poruke. 

Revije Ricka Owensa odavno su već predmet rasprava u modnom svetu. Prisetimo se samo njegove revije na kojoj su umesto modela izašle plesačice ili provokativne revije u kojoj su muški modeli izašli na pistu gotovo otkrivenih genitalija. Ipak, ova jučerašnja politička provokacija nije bila isplanirana.

Kako kaže sam Owens, kolekcija za proleće i leto je posvećena nedopustivoj agresiji koja se uporno promoviše kao znak muškosti. Stoga je ovaj istup modela Jere, koji je bio Owensova muza posljednjih 12 godina, bio sasvim neočekivan potez koji je dizajner oštro osudio te navodno udario Jeru kad je stigao u backstage. 

Nakon revije modna kuća Rick Owens objavila je službenu izjavu u kojoj stoji: "Rick Owens nije odgovoran za protesni čin modela na reviji proleće/leto 2016. Ova je bila nezavisna poruka koja ne održava stavove modne kuće Rick Owens."

izvor: buro247.hr


Bonus video
KOMENTARI
Inicijalizacija u toku...