Krajem prošle nedelje je održana revija studenata modnog dizajna “Manje je više”, u organzaciji Lions kluba Beograd Lumo na Kalemegdanu, na „Terassa Lounge“. Prihod od donacija na licu mesta i prodatih haljina biće doniran u humanitarne svrhe, Udruženju za borbu protiv dijabetesa grada Beograda „Plavi krug“.

Lions klub Beograd Lumo je početkom marta raspisao konkurs za studente modnog dizajna, na temu „Manje je više“. Prijavili su se studenti sa Fakulteta za umetnost i dizajn Univerziteta Megatrend, Visoke strukovne tekstilne škole za dizajn, tehnologiju i menadžment i Academia del Lusso.

Oformljen je stučni žiri koji su činili eminentni srpski modni kreatori Verica Rakočević, Slobodan Bata Spasojević i Igor Todorović, glavni i odgovorni urednici Elle Srbija - Sonja Kovacs i Harpers Baazar Srbija - Petar Janošević, kao i članovi Lions kluba Beograd Lumo Jelena Đokić, stručnjak za odnose sa javnošću, i Đorđe Knežević, „Modus“.

Generalni sponzor „Modus“ iz Pančeva je studentima pored materijala obezbedila i usluge modelara, šivača i krojača, kao i mogućnost da nadgledaju proces izrade svog rada. Studenti su imali dodatni motiv za učešće, jer će najbolji po oceni stručnog žirija imati priliku da vidi svoju kreaciju u izlozima svih „Modusovih“ prodavnica, kao i da dobije procenat od prodaje svog modela. On se zove Saša Pavlović i diplomac je Visoke strukovne tekstilne škole za dizajn, tehnologiju i menadžment.

Troje studenata po oceni žirija: Katarina Božičković, Jelena Filipović i Milica Ratković dobili su tromesečnu praksu u „Modusu“, gde će moći da se iz prve ruke upoznaju sa radom u tekstilnoj industriji i to u jednoj od najstabilnijih domaćih privatnih konfekcija.

Reviju su podržali i modna agencija “Models Inc”  čije su devojke nosile modele, uz stručnu pomoć koreografa Slađane Tesle i agencije za praćenje medija “Klipping”. Fotografije za katalog je uradio fotograf Nikola Marinković, dok je oficijalni fotograf bio Nemanja Marković.

Za frizure je bila zadužena „Frizerska akademija Vergaš“, a za make up Dejana Kasapović, Kristina Simić, Maja Boda, Marija Nikolić i Sonja Arnautović. Izborom muzike je ugođaj upotpunio i jedan od najpopularnijih gradskih DJ-eva DJ Marko Marchez. Program su vodile Andjela Đurašković i Jelena Pejović.

Veliki broj uglednih zvanica iz javnog života grada prisustvovao je ovom humanitarnom događaju: Tahir i Marina Hasanović, prof. Miodrag Zec, modni dizajner Igor Todorović, pevačica Jelena Đurić, pevač Stefan Koković, Danijela Dimitrovska Amidžić, Petar Janošević, momci iz benda “9 Control”, Đorđe Đoković i mnogi drugi.