To su glavne odlike modela Dejane Ivanišević. Novopečena majka ne prestaje da istražuje i radi i za vreme dizajnerskog hijatusa. Njena poslednja kolekcija predstavlja nastavak dosadašnjeg rada sa akcentom na transparentnosti materijala i drapiranju. „Smatram da je veoma važno da prilikom kreiranja pored estetike opstane i funkcionalnost zato što na taj način dizajn dolazi do izražaja i zadržava kompleksnost i potpunost.“ Trudi se da konstantno radi na otkrivanju novih oblika i krojeva analizirajući mogućnosti iz kojih kasnije i proizilaze nove ideje. 

Ljubav prema umetnosti nije se desila slučajno, već je duboko utemeljena je u Dejaninoj porodici, što njenom radu daje posebnu draž. Provodeći vreme sa ocem, akademskim slikarom, otkrivala je svet koji ju je zauvek opčinio i naučio je da oslikava svoja osećanja.

Vremenom je shvatila kako je modni dizajn sfera koja najbolje dočarava njen senzibilitet. „Moda je od bitnog značaja u svakodnevnom životu jer konstantno komunicira sa okolinom pružajući sažetu sliku dešavanja unutar samog društva i oko njega.“ O tome koliko je realizovanje ideja u današnje vreme hrabar potez nije bila stavka o kojoj je previše razmišljala, već je instinktivno sledila put koji ju je doveo do pokretanja sopstvenog brenda.

Još jedna posebnost, kada je reč o njenom dizajnu, leži u tome što se kolekcije nadovezuju jedna na drugu, čineći tako celinu, dok je ručni rad neizostavan prilikom izrade svake od njih. Inspiraciju joj predstavlja svet istraživanja kroz pokrete, slike, lica i zvuk.

Spektar ideja koje reflektuje kroz modele, polazi od običnih svakodnevnih stvari protežući se preko drugih umetnosti sve do nestvarnih bića, mitova i različitih kultura.

„Želim da ostanem dosledna svom radu i da kroz konstantno učenje sačuvam entuzijazam za buduće izazove.“ 

Tekst: Katarina Pavlović