Kao treća najnaseljenija zemlja u Južnoj Americi (44 miliona stanovnika) i najveća zemlja španskog govornog područja na svetu, Argentinu čini dodatno atraktivnom i lepa geografija, zanimljiva istorija i kultura, uzbudljiv noćni život i jedinstvena lokalna kuhinja. 

Nije ni čudo zašto Argentina privlači hiljade turista godišnje.

Predivna zemlja na samom jugu američkog kontinenta, pruža raznolike mogućnosti i atrakcije koje će zadovoljiti različite afinitete i želje putnika.

Od zadivljujućih vodopada do neverovatnih restorana tradicionalne kuhinje, do zabavnih i obrazovnih sadržaja iz kulture, a da ne spominjemo golf svetske klase, PerryGolf’s Escorted Tours su idealan način za putnika da uživa u ovoj prostranoj i raznolikoj zemlji.

Bilo da uživate u brzoj akciji u gradu ili mirnoj prirodnoj lepoti na selu, Argentina ima baš sve što poželite.

(Fly solo: 7 najboljih zemalja za samostalno putovanje)

Ako volite kombinovati svoju ljubav prema sportu sa strašću za putovanjem, mnogo će vam se svideti Argentina jer je reč o zemlji koja garantuje zabavu u bilo koje doba dana, a vatrena južnjačka energija, potpuno će vas inspirisati na nove pustolovine.

Uz sve navedeno, izdvojili smo deset razloga zašto bi svatko trebao izdvojiti vreme za putovanje u Argentinu.

Razlikuje se od ostataka Južne Amerike

Dok su u 16. i 17. sveku zemlje Južne Amerike kolonizovale evropske sile, krajem 19. veka Argentina je bila pogođena velikim naletima useljavanja. U najvećoj meri italijanski i španski, evropski kulturni uticaj u Argentini ostaje snažan do današnjih dana, čineći tako od Argentine "južnoameričku Siciliju".

Jedinstvena istorija nacije deo je onoga što je čini prilično posebnim mestom na kontinentu.

Golf

Golf klub Buenos Aires je prava sportska poslastica. Klub je otvoren 1994. , a tu je zatim održano i Svetsko prvenstvo u golfu 2000.

Amerikanci Tiger Woods i David Duval tada su odneli pobedu – očekivano.

Golf klub Olivos smatra se jednim od najboljih u Južnoj Americi, a najbolji je u Argentini. Služi kao domaćin najznačajnijim nacionalnim prvenstvima, uključujući i Open Argentina 2016. godine.

Golf klub Llao Llao okružen je plavim jezerima, snegom prekrivenim planinama i prirodnim šumama. Njegova dramatična 18. rupa jedna je od dve rupe u Argentini koje se svrstavaju među 500 najboljih na svijetu.

Ovo je izazovno i slikovito iskustvo koje se neće uskoro zaboraviti.

Vino i hrana

Preporuka je da probate steak koji je napravljen od goveda uzgojenih na pašnjacima. Večera s odrezcima u bilo kojoj od parrillasa (steak restorana) u San Telmu, trendy barrio s kamenim ulicama samo šest blokova od Plaza de Mayo, obećava najautentičnije churrasco iskustvo koje možete zamisliti.

Uživajte u preukusnom crnom vinu Malbeca, po kojemu je Argentina najpoznatija.

Ručajte u prelepim restoranima koji se nalaze u srcu užurbanog Buenos Airesa.

Kultura

Jedne čarobne večeri u Argentini uživajte u tango showu na Gala Tangu, koji uključuje privatno 30-minutno podučavanje  pre večere. Ovaj ples je sinonim za Argentinu. Njegova je senzualnost putovala svetom glasovima poznatih pevača.

Od svog nastanka u marginalnom susedstvu La Boca početkom dvadesetog veka, tango je prešao dug put i danas se pleše u najlepšim plesnim dvoranama u Buenos Ajresu i svetu.

Buenos Ajres je šarmantan grad sa snažnim uticajem mnogih glavnih evropskih gradova.

Prekrasne šetnje, avenije, parkovi, monumentalne građevine, kafići, muzeji i crkve okupljeni u 26 okruga, od kojih svaka ima svoju individualnost, daje mu istinski kosmopolitski osećaj. Severna četvrt podseća na najelegantnija područja Pariza.

May Avenue i brojni kafići oživljavaju ukus madridske Gran Viae, a ulice Belgrana podsećaju na uglađeno predgrađe Londona. Čini se pak da je Napulj prisutan u bučnoj i šarenoj četvrti La Boca.

Sigurna zemlja puna avantura

Možete stopirati sigurno u mnogim područjima i kampovati pod vedrim nebom, a da ne morate biti preterano zabrinuti. 

U većini slučajeva, zemlja u celini je prilično sigurna. Meštani često ne samo da razumeju, nego i stvarno pomažu. Ovo je važno ako planirate velike avanture, kao što je osvajanje planine Roy koja se nalazi na samoj granici Argentine i Čilea, u Patagoniji ili osvajanje planinarskih staza.

Poseban način života i umetnost

Buenos Ajres, glavni grad Argentine, užurbano je odredište poznato po noćnom životu, po predivnim avenijama i po evropskoj arhitekturi. Okusiti argentinsku kulturu najlakše je u ovom fantastičnom gradu dok šetate živopisnim četvrtima poput San Telma, Palerma i središnjih delova San Nicolasa i Montserrata, gde ima i mnogo bioskopa.

Iskusni vodič vas može povesti u obilazak Buenos Ajresa na južnoameričku avanturu, a priuštite sebi predah uz predivan ugođaj restorana.

Vreme

Argentina se nalazi na južnoj hemisferi, tako da leto traje od decembra do februara.

Prosečna  temperatura u Buenos Ajresu je otprilike 30 stepeni. Posetioci mogu očekivati ​​otprilike devet sati sunca dnevno dok proučavaju uzbudljive sadržaje u ovom energičnom kosmopolitskom gradu.

Lagana odeća i kreme sa zaštitnim faktorom obavezne su kako biste se osećali prijatno i preplanulo.

Jedna od najdivnijih knjižara na svetu

El Ateneo Grand Splendid u Barrio Norte, Buenos Aires je knjižara smeštena u bivšem pozorištu - Teatro Gran Splendid, koji je otvoren u maju 1919.

Ovaj zapanjujući enterijer radnje je jedan od najglamuroznijih na svetu, posebno s obzirom na to da prodaje knjige umesto dizajnerske odeće.

Ako možete izvući glavu iz jedne od hiljadu knjiga, primetićete crvene baršunaste zavese preko pozornice na jednom kraju te okićene štandove na gornjim spratovima koje sadrže bogato osvetljene police.

Šoping - Palermo Soho

Sjajni butici naslanjaju se na ulice Palerma Sohoa, središta neumoljivo kreativnog dizajnerskog okruga u Buenos Ajresu. Pripremite se za duge šetnje prekidane zastajanjem pored svakog izloga.

Trgovine imaju sve, od vrhunskih cipela, chic haljina do svetlucavog prilagođenog nakita i elegantnih pantaloni.

Čini se, takođe da je u Palermo Sohou u svakom kutku uobičajna radnja cipela, koja je ispunjena jedinstvenim dizajnom. Palermo također ima na desetke kafića, barova i restorana koji poslužuju gotovo svako nepce.

U ovom delu Argentine nećete biti gladni.

Nacionalni park Los Galaciares

Ako tražite prigodnu avanturu za planinarenje, uputite se u Nacionalni park Los Glaciares koji se nalazi na jugozapadu provincije Santa Cruz u argentinskom delu Patagonije. Možete uočiti zadivljujuće ledeno plave ledenjake dok se planinarenje ledom vozi po poznatoj planini Fitz Roy.

Los Glaciares je dom za 356 velikih glečera, a Perito Moreno je jedan od poznatih i pristupačnih glečera koje treba posetiti. Proteže se gotovo 20 milja dugo i jedan od retkih napredujućih ili rastućih glečera na svetu, što ga čini odličnim mestom za divne trekking mogućnosti.

Preuzeto sa portala Journal.hr

Zapratite ELLE na Instagramu i prvi dobijte sve insajderske informacije magazina ELLE >>> https://www.instagram.com/elleserbia/