Savršena destinacija za odmor i uživanje: Otkrivamo vam sve tajne jezera Komo

Foto: Shutterstock

Šta se sve nudi?

Nije novost da je Italija savršena destinacija za odmor i uživanje. Ulice kao stvorene za lutanje, opušten način života i neopisivo lepi krajolici su samo neki od razloga za odabrati upravo ovu zemlju.

Iako je relativno mala površinom, nudi celi niz gradova i manjih mesta koje treba posetiti. Budući da je retko ko u mogućnosti obići zaista sve, postavlja se pitanje prioriteta.

Grad Komo mogao bi biti jedna od prvih destinacija na vašoj listi.. Nalazi se na četrdesetak kilometara od Milana i smešten je na južnoj strani istoimenog jezera, koje se pak nalazi u podnožju prekrasnih planina.

Takvo okruženje jamči pravo iskustvo odmora, uz predivne prizore prirode gde god da pogledate.

Kada doći?

Nije veliko iznenađenje ako kažemo da je leto najpopularnije godišnje doba za poseti ovom gradu.

Restorani su puni ljudi, na ulicama se svira i grad živi punim plućima. Ipak, za sve one koji dolaze na odmor i u potrazi su za mirnijim danima, idealno bi vreme mogla biti jesen.

Temperature se i tada kreću oko ugodnih 20 stepeni, ulice su prohodne, a cene niže nego u sezoni.

Imajte na umu da manji italijanski gradovi, koji se u velikoj meri finansiraju od turizma, preko nedelje mogu biti prilično prazni. Može vam se učiniti kao da hodate nekim napuštenim gradom, budući da se većina restorana i prodavnica otvara tek uveče.

Kako dođe petak, tako se situacija drastično promeni i sve počinje da radi. To najčešće znači i da prestajete da imate sve one šarmantne ulice samo za sebe, barem do kraja vikenda.

Ostatak teksta pročitajte OVDE

Zapratite ELLE na Instagramu i prvi dobijte sve insajderske informacije magazina ELLE >>> https://www.instagram.com/elleserbia/


Bonus video
KOMENTARI
Inicijalizacija u toku...