Ovo italijansko zimsko skijalište postaje top destinacija za leto

Foto: Profimedia

Italijanski Alpi možda nisu PRVA asocijacija za letovanje, ali kako stvari stoje izgleda da će biti...

Manje poznata italijanska regija, Dolomiti koja se nalazi u blizini granica sa Austrijom i Švajcarskom vezuju se za skijanje i zimske radosti, ali u poslednje vreme sve više se povezuje sa letnjom opcijom odmora! Sigurno ovde nećete naći morsku atmosferu, ali garantujemo vam da ćete biti oduševljeni velelepnom planinom u leto. 

Magija počinje tako što zeleni pejzaži koji oduzimaju dah se protežu u celom vidokrugu i još koji metar dalje. Drveće, vodene površine, prostrani pašnjaci, kameniti delovi, uske staze i putići predviđeni su za šetnje i slobodno penjanje po čemu je inače ova regija i poznata. Poseban momenat čini gastronomija, te ako ste ljubitelji dobre klope i kvalitetnog vina, definitivno ste na pravom ste mestu. 

Ovaj deo Alpa posebno je zanimljiv leti fotografima, jer zahvaljujući sunčevoj svetlosti i odbijanju od stene, pred sumrak počinje pravi koloristički šou - planine se "boje" u crvenu, roze, narandžastu boju. Pojava je rezultat dolomitskih minerala koji prekrivaju prirodu i koji su dali regiji i ime. 

Početak leta je idealan da vidite žute alpske makove koji počinju da svetaju po livadama, a obližnji hotel Ciasa Salares za uživanje u pogledu obezbediće odlična vina i pravo gastronomsko uživanje - rižoto sa šafanom i puževima. Kada se prošetate prelepim Armentarolom (ski i pešačka staza), preporuka je da krenete putem slatkiša ka tzv. čokoladnoj pećini - domom najveće selekcije kakaoa u državi i raja za ljubitelje dezerta. 

Planinski bor i lekovito bilje koji ovde uspeva koristi se i za kupke, koje smiruju telo i um. Ovu vrstu hedonizma možete da probate u hotelu Heubad’s Marmot Hut koji se nalazi ispod planine Plattkofel. Ovde se nalazi i istorjski deo sa hotelima koji čuva više od 40 vrsta trava i cveća za svoje letnje kupke. 

Ako hoćete zeleni odmor, koji miriše na retke poljske trave i jela koja vam spremaju nosioci Mišelinove zvezdice, onda se pakujte i pravac Dolomiti. 

A post shared by Patty'S Pics (@pattyrosss) on Jun 23, 2017 at 4:14am PDT

A post shared by Trentino Mese (@trentinomese) on Jun 22, 2017 at 2:26pm PDT

A post shared by Greta Pallozzi (@gretap91) on Jun 23, 2017 at 4:52am PDT

A post shared by Silvio Bergamo (@silviobergamo) on Jun 23, 2017 at 4:50am PDT

A post shared by Vero (@veromaker) on Jun 23, 2017 at 4:30am PDT

A post shared by Franci (@francinagram____) on Jun 23, 2017 at 3:47am PDT

Zapratite ELLE na Instagramu i prvi dobijte sve insajderske informacije magazina ELLE >>> https://www.instagram.com/elleserbia/


Bonus video
KOMENTARI
Inicijalizacija u toku...